Fırtına parkın çatısını uçurdu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2 gündür etkili olan şiddetli fırtına, Oymapınar beldesinde bir macera parkının dinlenme çatısı ile bir evin çatı kiremitlerini havaya uçurdu.

Google Haberlere Abone ol
Fırtına parkın çatısını uçurdu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2 gündür etkili olan şiddetli fırtına, Oymapınar beldesinde bir macera parkının dinlenme çatısı ile bir evin çatı kiremitlerini havaya uçurdu. Fırtınalı hava Manavgat ve beldelerinde hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Fırtına Oymapınar beldesinde macera parkı ve bir evinin çatısını uçurması yanı sıra ormanlık alanda 2 çam ağacını devirdi.

Oymapınar'da Adventure-Park'ın işletme sahibi Ömer Arslan, beldelerinde 2 gündür etkili olan fırtınalın macera parklarının dinlenme, tuvalet ve mutfak çatısını havaya uçurduğunu söyledi. Eğlence parkına gelen turistlerin manzarayı görünce geri gittiğini belirten Arslan, çatı uçması ve devrilme ile birlikte yaklaşık 10 bin lira maddi zararlarını olduğunu kaydetti. Arslan, "Oymapınar'da yaklaşık saat 100 kilometre esen bir rüzgar var. Eğlence parkının dinlenme çatısı tamamen yıkıldı. Eğlence parkına gelen turistler yerimizi görünce geri dönüyorlar. Böylesi bir fırtınayı ilk defa görüyorum." diye konuştu.

Macera Parkı'na gelen Alman turistler Oliver Koopmann ve Jan Nitschmann, yıllardır her kış Manavgat'a tatile geldiklerini ve ilk defa böylesi soğuk ve rüzgarlı hava ile karşılaştıklarını söyledi. Türk arkadaşı Ömer'i ziyarete geldiklerini belirten Oliver Koopmann, macera parkının dinlenme çatısının uçtuğunu görünce üzüldüklerini kaydetti.

Şiddetli fırtına, Oymapınar beldesinde Habibe, Cemile ve Gülseren Güven kardeşlerin oturduğu evin kiremitlerini uçurdu. Fırtınada evin çatısının kiremitlerinin uçmasıyla oda içine sürekli soğuk havanın geldiğini anlatan Habibe Güven, kiremitleri uçan evde 3 kız kardeş birlikte yaşadıklarını kaydetti. Habibe Güven, "Şiddetli fırtına evimizin kiremitlerini uçurdu. Ev içinde üşüyoruz. Evimizin çatısını onaracak maddi gücümüz yok. Yetkililerin bize yardımcı olmasını istiyoruz. Çatıdan kiremitler uçunca çok korktuk. Yağmur yağarsa evin içi su dolar." dedi.

    Fırtına, Manavgat Barajı'nda kısa süreli hortum oluşturdu. CİHAN

Yorumlar