Fırıncılar Ramazan’da sıcakla boğuşurken oruç tutuyor

Ramazan ayında hem yaz sıcağı hem de ocağın ateşi karşısında işlerini yapan fırıncılar oruçlarını da tutarak ibadetlerini aksatmıyor. Malatya’da iftar ve sahurların vazgeçilmezleri arasında yer alan pide ve ekmekleri yapmak için sıcakta...

Google Haberlere Abone ol
Fırıncılar Ramazan’da sıcakla boğuşurken oruç tutuyor

Ramazan ayında hem yaz sıcağı hem de ocağın ateşi karşısında işlerini yapan fırıncılar oruçlarını da tutarak ibadetlerini aksatmıyor.

Malatya’da iftar ve sahurların vazgeçilmezleri arasında yer alan pide ve ekmekleri yapmak için sıcakta oruç tutmalarına rağmen canla başla çalışan fırıncılar, vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek için çaba gösteriyor. Ramazan ile farklı bir mesai uygulayan fırıncılar, iftara saatler kala hamurları yoğurmaya başlıyor. Odun ateşinin karşısında iftar için pide ve ekmekleri hazır edebilmek için çabalayan fırıncılar, vatandaşların getirdiği yemekleri de burada pişiriyor. Kentteki fırıncılar, sıcak havaya ve fırın ocağının ateşine rağmen oruçlarını da tutarak ibadetlerini yerine getiriyor.

Hava sıcaklığının zaman zaman 40 dereceye ulaştığı kentte fırınca Cebrail Karabey, Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirmenin manevi hazzından mahrum kalmadıklarını belirtti. Yaz mevsiminin sıcaklığıyla ocak ateşinin birleşmesiyle fırın içindeki sıcaklığın zaman zaman 60 dereceye çıktığını söyleyen Karabey, kışın sefasını sürdükleri ateşin yazın cefasını çektiklerini anlattı. Karabey, oruç tutarken biraz zorlandıklarını ancak şikayetçi olmadıklarını ifade etti. Açlık hissinden değil susuzluk nedeniyle biraz etkilendiklerini söyleyen Karabey, “Ekmek parası için bu mesleğimizi yıllardır yapıyoruz. Müslüman olmanın gereği olarak oruçlarımızı da tutarak kulluk görevimizi yerine getiriyoruz. Biraz zor olsa da bu sıcakta orucun farklı bir manevi hazzı var” diye konuştu.

15 senedir fırıncılık yapan Ali Koçer de “Yaz sıcağına bir de fırının sıcaklığı eklenince zorlanıyoruz. Ekmek parası için mesleğimizi de icra etmek zorundayız. Sabırla orucumuzu da tutmaya çalışıyoruz” dedi. CİHAN

Yorumlar