Firari maymun yakalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaklaşık bir aydır aranan ve Bodrum halkını tedirgin eden maymun belediye ekiplerince yakalandı.Bodrum’da 1 aydır mahalle mahalle gezerek kedilere ve köpeklere zarar veren örümcek cinsi maymun, Bitez Mahallesi Aktur...

Google Haberlere Abone ol
Firari maymun yakalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaklaşık bir aydır aranan ve Bodrum halkını tedirgin eden maymun belediye ekiplerince yakalandı.

Bodrum’da 1 aydır mahalle mahalle gezerek kedilere ve köpeklere zarar veren örümcek cinsi maymun, Bitez Mahallesi Aktur Sitesi'nde ele geçirildi. Site sakinlerinin belediye işçilerine haber vermesi ile birlikte ekipler bir arama timi oluşturarak siteye gitti. Yaklaşık 1 saatlik kovalamacının ardından iğne ile sakinleştirilen firari maymun etkisiz hale getirildi. Hayvan barınağına götürülen maymun karantina altına alındı.

Yaklaşık bir aydır Bodrumluların korkulu rüyası haline gelen maymunun yakalanması ile vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Maymunun kedilere ve köpeklere saldırdığı ve birçok evcil hayvanı yaraladığı da öğrenildi. Sahibinden kaçtığı düşünülen maymunu 15 gün içinde kimse sahiplenmezse, yakın bir çevrede bulunan hayvanat bahçesine gönderileceği bildirildi.

CİHAN

Yorumlar