Finike'de Herkes Onu Okuyor yarışmasına 971 kişi katıldı

Antalya’nın Finike İlçesinde Hz. Muhammed (sav)’in hayatını öğrenmek için gerçekleştirilen 'Herkes Onu Okuyor' yarışmasına yoğun ilgi gösterildi.

Google Haberlere Abone ol
Finike'de Herkes Onu Okuyor yarışmasına 971 kişi katıldı

Antalya’nın Finike İlçesinde Hz. Muhammed (sav)’in hayatını öğrenmek için gerçekleştirilen 'Herkes Onu Okuyor' yarışmasına yoğun ilgi gösterildi. Özel Finike Toros Kolejinde yapılan sınava her yaştan 971 kişinin başvurduğu belirtildi. Düzenlenen yarışmada veliler ve öğrenciler birlikte aynı sırada sınav heyecanını yaşadı.

Peygamber Yolu Derneği, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) hayatının daha iyi öğrenilmesi ve hayata tatbik edilmesi için ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyası başlattı. Hz. Muhammed’in hayatının kaleme alındığı 3 farklı kitaptan, ilk-orta, lise ve yetişkinler için yurt çapında düzenlenecek yarışma sonucunda dereceye girenlere yüzlerce umre ziyareti, dizüstü bilgisayar, mini tablet ve binlerce sürpriz hediye verilecek.

Herkes Onu Okuyor yarışması Finike İlçesinde ortaokul kategorisi için Rahime Kaya’nın 'Efendiler Efendisi Hz. Muhammed' kitabından, lise kategorisinde Reşit Haylamaz’ın 'Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz' kitabından, yetişkin kategorisi için ise Fethullah Gülen Hocaefendi’nin 'Sonsuz Nur' kitabından yapıldı.

Yarışmaya Sonsuz Nur Kitabından katılan İsa Uluyol, "Bu yarışma ile çoğu insanın Peygamber Efendimizi (sav) daha yakından tanıma imkanı bulduklarına inanıyorum. Çünkü insanlar Efendimizi çok iyi tanımıyorlar, bazı kitaplarda ve Efendimizi anlatan çoğu kitaplarda tarihsel bilgiler verilerek geçiliyor. Ama Sonsuz Nur'da Efendimizi tüm boyutları ile sosyal hayatın içerisine girebilecek tarzda bize örnek olacak şekilde anlatılıyor. Uluyol bundan sonra çocuklarımıza okumayı sevdirmek için biz de severek kitap okumaya devam edeceğiz.” dedi.

Finike ilçesinde ki yarışmanın organizatörlerinden Özel Toros Finike Koleji Müdür Yardımcısı Mustafa Bulut, ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyasını ‘Kâinatın Efendisini tanıma adına çok önemli bir adım, milyonlara Efendimiz’i okutup sevdirecek büyük bir proje.” şeklinde tanımladı. Bulut, “Efendimiz’in hayatını anlayabilmek ve anlatabilmek için O'nun hayatını önce okumak gereklidir. Bu sınav sayesinde ilçemizde Peygamber Efendimiz'in hayatını okuyan yarışmacılar, ne kadar kendi hayatlarına tatbik ederler ise o kadar güzelliklerle bezeyecekleri kanaatindeyim." dedi. CİHAN

Yorumlar