Financial Times: AK Parti'nin Oy Oranı Yüzde 41

ABD gazetesi, son anketlere göre AK Parti'nin oy oranının yüzde 41 olduğunu ve bu oranın parlamentoda çoğunluk ve anayasa değişikliği için yeterli olmayacağını yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Financial Times: AK Parti'nin Oy Oranı Yüzde 41

İngiliz Financial Times gazetesinin İstanbul muhabiri Daniel Dombey, 'Erdoğan ile halefi arasındaki anlaşmazlık büyüyor' başlıklı yazısında, Arınç ve Gökçek arasındaki son birkaç gündür yaşanan tyükselişmaya atıfta bulundu ve AK Parti^'nin oy oranına ait bilgiler verdi.

Dombey, yazısında sonunda, son anket sonuçlarına göre, partinin oylarının yüzde 40-41 dolayında olduğunu ve bu oranın anayasayı değiştirebilmek için lüzumlu ekseriyet için yeterli olmayabileceğini hatta parlamentonun çoğunluğunu alamayabileceğini savunarak AKP'nin 2011 yılındaki oylarının hemen hemen yüzde 50 olduğunu hatırlattı.

İşte Dombey'in yazsında dikkat çeken noktalar:

'DAVUTOĞLU'NA BEL BAĞLAMIŞ DURUMDA'

'Gençliğinde işçi sınıfının yaşadığı bir İstanbul semtinde simit satan karizmatik Erdoğan, Türkiye'nin en muvaffakiyetli mücadelecisi ve en zinde önderi oldu. Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığına getirilmeden evvela ise Erdoğan'ın hariç politika danışmanıydı. Erdoğan direkt seçilen Cumhurbaşkanı olunca Başbakanlık koltuğuna oturdu.

Erdoğan, umumi seçimlerden sonra yetkilerini güçlendirebilecek anayasal değişliği sağlamak için lüzumlu bulunan çoğunluğu garantilemek hesabına Davutoğlu'na bel bağlamış durumda. Davutoğlu için mesele ise cumhurbaşkanlığı sisteminin kendi yetkilerini azaltması yahut bertaraf etmesi.'

'AÇIKLAMALAR PATLAĞA NEDEN OLUR'

Her iki AKP'li arasındaki tansiyonun Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın PKK ile ateşkes anlaşması çerçevesinde 'çözüm süreciyle ilgili İzleme Heyeti oluşturulmasını doğru bulmuyorum' izahatsını eleştirmesinin peşinden patlak verdiğini yazan Dombey, Arınç'ın partililerce de eleştirilen bu izahatlarının peşinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in Arınç'ı istifaya çağırdığını ve ikili arasındaki huzursuzluğun devam ettiğini aktardı.

ANLAŞMAZLIKLARLA İLGİLİ BİR SÜRÜ İŞARET VAR

Davutoğlu'nun ise Erdoğan ile içerisinde bir mesele bulunduğu yolundaki iddiaları yalanladığını yazan Dombey şöyle devam etti:

'Ancak her iki önder içerisinde anlaşmazlık yaşandığı ile alakalı bir sürü işaret var. Erdoğan, yürütme gücü bulunan cumhurbaşkanlığı kurulması ile alakalı hemen hemen her gün emek yaparken Davutoğlu acayip bir biçimde bu konu için sessiz kalmayı sürdürüyor...Ayrıca Erdoğan, Türkiye'nin Merkez Bankası Başkanı'nı nema indiriminde olmadığı için eleştirirken Başbakan, Başkan'ı destekliyor.

ABD GAZETESİNE GÖRE AK PARTİ'NİN SON OY ORANI!

Dombey, yazısının sonunda, son anket sonuçlarına göre, partinin oylarının yüzde 40-41 dolayında olduğunu ve bu oranın anayasayı değiştirebilmek için lüzumlu ekseriyet için yeterli olmayabileceğini hatta parlamentonun çoğunluğunu alamayabileceğini savunarak AKP'nin 2011 yılındaki oylarının hemen hemen yüzde 50 olduğunu hatırlattı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar