'Fiilleriniz ve kavilleriniz birbirini tutmadığı zaman adalet yerine gelmez'

Kars'ta yaşayan kanaat önderlerinden İsmail Şan Hocaefendi, dershanelerin kapatılmasına karşı olduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Fiilleriniz ve kavilleriniz birbirini tutmadığı zaman adalet yerine gelmez'

Kars'ta yaşayan kanaat önderlerinden İsmail Şan Hocaefendi, dershanelerin kapatılmasına karşı olduklarını söyledi. Müslüman bir ülkede ilmin, kültürün önüne geçilmesini üzüntüyle izlediklerini belirten Şan Hocaefendi, dershanelerin faydalı olduğunu hatırlattı.

Dershanelerin kapatılma sürecinin ülkenin refahı için olmadığını ifade eden Şan Hocaefendi, "Yahudiler bile ilmin önüne geçmediler. Bu ülke yüzde 99.9 Müslüman'dır. Nasıl bir Müslüman ilmin, kültürün önüne geçiyor? Kur’an diyor geçme. Başbakan her zaman Kur'an sıfatıyla konuşan birisiydi, adaleti konuşan birisiydi. Bakınız, fiilleriniz ve kavilleriniz birbirini tutmadığı zaman adalet yerine gelmez." dedi.

İsmail Şan Hocaefendi, hizmet insanlarının, Allah'ın, peygamberine söylediği gibi herkese 'oku' dediklerine işaret ederek, "Allah, kulunu sevip bunu söylemiştir. Bunun önüne geçilmeye kalkıldı. Geçmişte de 60 yıllarında ve 12 Eylül’de de bunu yapmaya kalktı." diye konuştu.

Dershanelerin, nesli kötü alışkanlıklardan koruduğuna işaret eden Şan Hocaefendi, "El oğlunun namusuna, ırzına dokunmayın ve okuyun diyor. Çete, terör, hırsız mı ol diyor? Bankaları mı soy diyor? Veya o bankaların hortumcuları mı ol diyor? Ülkemiz bunu mu istiyor? Eğer dershaneler kapatılırsa 28 Şubat’ların 12 Eylül’lerin hortumcuları bu ülkeye gelecekler. Bu hakarettir, zulümdür." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar