Feza Koleji, İNEPO Çevre Olimpiyatı’ndan Türkiye 2.'liği ile döndü

Samsun Feza Koleji, Türkiye’nin en prestijli çevre proje olimpiyatından Samsun’a Türkiye 2.

Google Haberlere Abone ol
Feza Koleji, İNEPO Çevre Olimpiyatı’ndan Türkiye 2.'liği ile döndü

Samsun Feza Koleji, Türkiye’nin en prestijli çevre proje olimpiyatından Samsun’a Türkiye 2.'liği ile döndü.

Fatih Koleji'nin organize ettiği 22. Çevre Proje Yarışması'nda (INEPO) dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Feza Koleji öğrencileri Oğuzhan Aktaş ve Ahmet Cansız, çevre ve fizik alanındaki projeleri ile gümüş madalya elde etti.

Bu yıl da İNEPO’da dünyadaki sağlıklı hava, temiz içme suyu, güvenli besin kaynakları ve tür çeşitliliğini yok eden unsurlara karşı biyoloji, fizik, kimya, sağlık ve enerji konularında hazırlanan birbirinden ilginç projeler yarıştı. Çevre bilincinin geliştirilmesi, çevreye duyarlı, olumlu ve kalıcı davranış değişikliklerinin kazandırılması, doğa, kültürel, tarihi, sosyo-estetik değerlerin korunması amacıyla düzenlenen INEPO'ya bu yıl Türkiye genelinden 533 proje katıldı. Akademisyenler tarafından değerlendirilen biyoloji, kimya, fizik, sağlık ve enerji alanında 142 proje finale kaldı.

Türkiye genelinden 142 arasına girmeyi başaran Feza Koleji öğrencilerinden Oğuzhan Aktaş ve Ahmet Cansız, çevre ve fizik alanında, yapılan değerlendirmede gümüş madalya almaya hak kazandı. Feza Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nurettin Karabulut, elde edilen başarının okulları ve Samsun için büyük bir başarı olduğuna dikkat çekti. Müdür Karabulut, “Türkiye’nin en prestijli bir proje yarışmasından öğrencilerimizin gümüş madalya ile dönmesi bize büyük mutluluk yaşattı. Bize bu gururu yaşatan öğrencilerimize, ailelerine ve onları olimpiyata hazırlayan danışman hocamız Sabahettin Aykan Bey’e teşekkür ediyorum.” dedi.

    Karabulut, gelecek yıllarda altın madalyayı Samsun’a getirme gayretinde olacaklarını dile getirdi. CİHAN

Yorumlar