Feyzioğlu: Ortadoğu’daki iç savaş Türkiye sokaklarına taşınmak isteniyor

Türkiye’nin etnik ve mezhepçi hay hattının tetiklenmek istendiğini söyleyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Mehmet Metin Feyzioğlu, hükümetin fikirleri şiddetle bastırmasının bunu tetikleyeceği uyarısında bulundu. Feyzioğlu, Ortadoğu’daki...

Google Haberlere Abone ol
Feyzioğlu: Ortadoğu’daki iç savaş Türkiye sokaklarına taşınmak isteniyor

Türkiye’nin etnik ve mezhepçi hay hattının tetiklenmek istendiğini söyleyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Mehmet Metin Feyzioğlu, hükümetin fikirleri şiddetle bastırmasının bunu tetikleyeceği uyarısında bulundu. Feyzioğlu, Ortadoğu’daki iç savaşın Türkiye sokaklarına taşınmak istendiğini savundu.

Şanlıurfa Barosu Hizmet Binasının temel atma töreni gerçekleşti. Adliye’nin karşısında temeli atılan baro hizmet binasının temel atma törenine katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, burada gazeteciler sorularını cevaplandırdı. 'Türkiye bir taraftan etnik fay hattı diğer taraftan mezhepçi bir fay hattı üzerindedir.” diyen Feyzioğlu, bu fay hatlarını germek ve fitilini ateşlemenin çok tehlikeli olduğunu söyledi. Fay hatlarını kıracak bombaların fitilleri kolay ateşlenebildiğini ancak söndürülmesinin imkansız olduğunu savunan Başkan Feyzioğlu, hükümeti eleştirilere açık olmamakla suçladı. Hükümetin düşünceleri yasaklamasının provokatörlere zemin hazırlayacağı uyarısında bulunan Feyzioğlu, "O yüzden biz diyoruz ki barışçıl gösterilere insanların eleştirilerine söz söyleme haklarına müdahale etmeyin. Şiddet varsa elbette suçtur ama barışçıl gösterileri yasaklamak provokatörlere uygun bir iklim sağlamaktadır. Bu konu Türkiye’nin bugün Ortadoğu’da içine düşürüldüğü durumla yakından ilgilidir." şeklinde konuştu.

"ORTADOĞUDAKİ İÇ SAVAŞ TÜRKİYE SOKAKLARINA TAŞINMAK İSTENİYOR"

Feyzioğlu, Ortadoğu’da yaşanan iç savaş ile ilgili de uyarılarda bulundu. İç savaşların Türkiye sokaklarına çekilmek istendiğini ileri süren Feyzioğlu, hükümeti fikir özgürlüğünü şiddetle bastırmakla suçladı. Feyzioğlu şunları söyledi: "Ortadoğu’nun gerginliği, kanı, iç savaşları, çatışmaları Türkiye’nin sokaklarına taşınmak istenmektedir. Eğer 76 milyonun bir millet olarak birbirine kenetlenmesini istiyorsak insanların söz söyleme, eleştirme, protesto etme haklarını şiddet kullanarak bastırmaktan siyasi iktidar vazgeçmek zorundadır. Aksi takdirde Türkiye bütün provokasyonlara uygun bir iklime bulaştırılmaktadır. Bu Türkiye’yi mezhep ve etnik ayrımcılık temelinde çok zor günlere götürmektedir.”

Türkiye’nin dış politikalarını da eleştiren Feyzioğlu, yanlış uygulanan dış politikalar nedeniyle Türkiye’nin PYD ve İŞİD ile komşu konumuna geldiğini ileri sürdü. Yanlış politikaları fikir özgürlüğünü kısıtlamaya bağlayan Feyzioğlu, “Bugün maalesef sınırlarımızda Türkiye’nin de yanlış dış politikası sonucunda bir taraftan PYD, bir taraftan İŞİD artık komşumuz olmuş. Bu yanlış dış politikanın sebebi Türkiye’de söz söyleme, düşünce hürriyetinin kısıtlanması ve toplumun firen mekanizmasının ortadan kaldırılmasıdır.” ifadelerine yer verdi.

Feyzioğlu, ayrıca İŞİD’in içine Ürdün’ü de alacak şekilde bölgede yeni bir devlet yapısı hayal ettiğini iddia etti. Feyzioğlu, daha sonra eşlik eden baro başkanları ile birlikte Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik bölgelerini gezmek üzere tören alanından ayrıldı. Temel atma törenine Feyzioğlu’nun yanı sıra TBB Yönetim, Disiplin, denetleme kurulu ve birçok ilin baro başkanı katıldı.

CİHAN

Yorumlar