Fevzi Çakmak gitti isyancı adı geldi

Ağrı Belediye Meclisi, Mareşal Fevzi Çakmak'ın adını taşıyan mahalleye kentteki Kürt isyanını yönetenlerden İhsan Nuri Paşa'nın adını verdi.

Google Haberlere Abone ol
Fevzi Çakmak gitti isyancı adı geldi

Belediyenin maaş meclis toplantısında mahalle ve cadde adlarının değişikliği konuşuldu. Daha evvela mahallelerde yapılan referandum neticesinde çıkan adları değerlendiren belediye meclisi, Ağrı merkez Fevzi Çakmak mahallesinin adını 1926-1930 yılları içerisinde şehirde Kürt isyanı çıkarıp yönetenlerden İhsan Nuri Paşa'nın adını verdi. Alparslan mahallesinin adını ise Selahattin Eyyubi mahallesi şekilde değiştirdi.

Ağrı'nın en sıkı caddelerinden bulunan Erzurum Caddesi'ne oybirliği ile toprağa verilen meşhur yazar Yaşar Kemal'in adını verdi.

DBP'li Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın Yaşar Kemal'in İstanbul'daki cenaze törenine katılması sebebi ile hazır olmadığı toplantıyı, Eş Başkan Mukaddes Kubilay yönetti. DBP’nin 18, AK Parti’nin 13 üyesinin bulunduğu belediye meclisinin kararı resmi internet sitesinde ‘Belediyemizden tarihsel karar’ başlığı ile verildi. ad değişikliği kararı onaylanması için valiliğe gönderildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar