En kapsamlı operasyonda gözaltı sayısı bini geçti

Fetullahçı Terör Örgütü'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 54 ilde 803 kişi gözaltına alındı. Şu ana kadar gözaltına alınanların sayısı bini geçti. 5 bine yakın kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtiliyor. İçişleri Bakanı Soylu, şu ana kadar binin üzerinde mahrem imamın gözaltına alındığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
En kapsamlı operasyonda gözaltı sayısı bini geçti

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) yönelik Ankara merkezli operasyon kapsamında Edirne'de 2 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi. Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri de operasyon kapsamında M.T ve N.G'yi gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün emniyet teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.    

ŞU ANA KADAR 1009 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI          

Türkiye genelinde 81 ildeki operasyona 8 bin 500 polis katılıyor.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu ana kadar 72 ilde 1009 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Soylu, "Bu sabah 81 ilde yapılan bir operasyon gerçekleştirilmiştir. Halen devam etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde bin 9 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır" dedi.    

YAKLAŞIK 5 BİN KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Operasyon kapsamında yaklaşık 5 bin kişi hakkında gözaltı kararı olduğu ve haklarında gözaltı kararı verilen isimlerden bazılarının cezaevinde tutuklu bulunduğu öğrenildi.

* İstanbul'da Soruşturma kapsamında İstanbul'da 390 kişi hakkında gözaltı kararı bulunurken, Organize Suçlarla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele şube müdürlüklerine ekipler, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Polis ekiplerince belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda, şüphelilerden bazılarının yakalandığı bildirildi.

* Kırklareli'nde gerçekleştirilen operasyonda emniyetin sözde imamı olduğu öne sürülen 4 öğretmenden M.Ç. ile A.K. gözaltına alındı. Firari şüpheli M.T. ile S.T'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.         

* Van’da 36 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirtildi. Sabah saatlerinde Van’da başlatılan operasyonda kapsamında 5 polis memuru gözaltına alnırken, 6 şüphelinin tutuklu olduğu ve diğer şüphelilerin ise arandığı belirtildi.

* Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri de operasyon kapsamında M.T ve N.G'yi gözaltına aldı.      

* Batman’da bir öğretmen ve 2 polis gözaltına alındı.

* Kayseri'de Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda 40 kişi yakalandı.

* Antalya'da FETÖ okullarında imamlık yaptığı tespit edilen 17 kişi gözaltına alındı. 

* Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri de ilde, aralarında kamudan ihraç edilmiş olan kamu personeli ile sivillerin de bulunduğu toplam 20 kişiyi gözaltına alındı. 

Yorumlar