FETÖ'nün attığı pilotlara geri dönüş imkanı

FETÖ'nün TSK içindeki baskısı nedeniyle ordudan ayrılan pilotların geri dönmeleri için çalışma başlatıldı

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün attığı pilotlara geri dönüş imkanı
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, FETÖ baskısıyla ordudan ayrılan pilot ve öğrencilere yönelik yeni bir çalışma başlattıklarını açıkladı. Bakan Işık, geri dönmek isteyen pilotların dönüşünü sağlamak için yeni bir çalışma yapıldığını söyledi. Baskıyla okullardan atılan öğrencilere yönelik de bir çalışma yapıldığını belirten Bakan Işık, öğrencilerin ödediği tazminatlarla ilgili olarak da düzenleme yapılacağını açıkladı. 

NTV'de konuşan Bakan Işık şunları söyledi: Hava Kuvvetlerimiz bir zaaf yaşamayacak. Ayrılan pilotların geri dönme talebi var. İstifa edip gidenlerin dönme talebi var.

Bu yapının baskıları sonucunda askeri okullardan ayrılanların yaşadıkları haberlerini yapıyoruz. Devlete ödedikleri tazminatlar var.

Bu konuda çalışmayı tamamladık. Birkaç alternatifli çalışmamız var. O arkadaşlarımızın sorunlarını çözecek düzenlemeyi sağladık. Geri dönmelerde dikkatli olmamız gerekiyor. Tazminat konusunda çalışma yaptık. Geçmişe dönük bir düzenlemeyi hazırladık ama kapsamını başbakanımız ve maliye bakanımızla istişare ile belirleyeceğiz.

Yorumlar