FETÖ darbesinin karakutusu kaçtı

Darbe girişimi gecesi Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Adil Öksüz'ün darbenin karakutusu olduğu ileri sürüldü

Google Haberlere Abone ol
FETÖ darbesinin karakutusu kaçtı
Darbe girişiminin yaşandığı günün ertesinde Ankara Akıncı Üssü'nde gözaltına alınan Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Adil Öksüz'ün darbenin karakutusu olduğu iddia edildi. 

Gülen cemaatinin bir zamanlar iki numaralı ismi olan Latif Erdoğan, yakalanan ismin Fethullah Gülen'in en yakın isimlerinden biri olduğunu, darbeyle ilgili bütün bilgilerin onda bulunabileceğini belirterek, nasıl serbest bırakılabildiğine inanamadığını söyledi. 

Erdoğan, Öksüz'ü bırakan hakimlerin muhtemelen 'paralel yapı' mensubu olduğunu iddia ederek, Öksüz'ün yakalanması ile Fethullah Gülen'in yakalanmasının aynı anlama geldiğini savundu. 

A Haber'de bu akşam (24 Temmuz) konuşan Erdoğan, hiçbir sivilin normal şartlarda giremediği Akıncı Üssü'nde darbe girişiminin ertesi günü gözaltına alınan Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasının büyük bir zaafiyetin göstergesi olduğunu da sözlerine ekledi. 

"TARLA BAKMAYA GELDİM" DEMİŞ

Öksüz 16 Temmuz'da, darbe girişiminin operasyonel merkezi Akıncı Hava Üssü'nde yakalanmış, 20 Temmuz'da Sincan Batı Adliyesinde hakim karşısına çıkartılmıştı. Burada Hakim Köksal Şahin ve Hakim Çetin Sönmez,Adil Öksüz'ü serbest bıraktılar. Öksüz, darbe girişimi başarısız olunca, darbenin bir diğer yönetici ismi eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'le birlikte üsten kaçıp, yakınlardaki tarlalara girmiş, orada jandarma tarafından yakalanmıştı. 

Darbe sırasında Akıncı Üssü'nde bulunan tek sivil Öksüz'dü. Üstelik mahkemede; "Amcam bu bölgedeki arazilerin gelecekte çok değerleneceğini söyledi, ben de 14 Temmuz akşamı Sakarya'dan Ankara'ya geldim, tarla bakarken beni yakaladılar" gibi gülünç bir ifade vermesine rağmen, Sulh Ceza Hakimi Köksal Şahin tarafından serbest bırakıldı. Savcının bu karara yaptığı itirazı ise diğer bir hakim, Çetin Sönmez reddetti...

Yorumlar