Fethullah Gülen'in konuşma sitesi kapatıldı

Fethullah Gülen'in konuşmalarının yer aldığı herkul.org isimli internet sitesine erişim mahkeme kararıyla engellendi

Google Haberlere Abone ol
Fethullah Gülen'in konuşma sitesi kapatıldı

İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği, Fethulloh Gülen'in konuşmalarının yayınlandığı "www.herkul.org" adlı internet sitesine erişimin engellenmesine karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, ''5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi'' hakkındaki kanun gereğince ''www.herkul.org'' adlı internet sitesine erişimin engellenmesine karar verilmesi için Nöbetçi Sulh Ceza hakimliğine başvurdu.

Talebi değerlendirerek kabulüne karar veren İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği kararında, söz konusu "5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi'' hakkındaki kanuna atıfta bulunarak, adı geçen sitede Gülen'in konuşmalarına yer verildiği belirtildi.

Kararda, söz konusu konuşmalarda Gülen'in yönetici ve üyelerine gerçekleştirilecek eylemlerle ilgili mesaj ve talimat verdiğinin anlaşıldığı, bu nedenle savcılık tarafından soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Hakimlik kararın, Erişim Sağlayıcı Birliğine gönderilmesine ve en geç 4 saat içinde yerine getirilmesine hükmetti.

Yorumlar