Fethiye Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

Mahalli idareler seçiminin ardından oluşan yeni Fethiye Belediye Meclisi, ilk toplantısını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Fethiye Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

Mahalli idareler seçiminin ardından oluşan yeni Fethiye Belediye Meclisi, ilk toplantısını yaptı. Belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantıya CHP, AK Parti ve DP’li meclis üyeleri tam kadro katıldı. 22 gündem maddesinin görüşüldüğü ilk meclis toplantısında 13 madde oy birliğiyle 1 madde ise oy çokluğu ile kabul edildi. 4 madde komisyona gönderilirken, 1 madde ise diğer meclis toplantısında görüşülmek üzere oy birliği ile ertelendi.

Belediye meclis toplantısının her ayın ilk iş günü yapılmasıyla ilgili madde oy birliği ile kabul edilirken, belediye meclisinin 2014 yılı toplantı döneminde izinli sayılacağı ay ise oy birliği ile ağustos olarak belirlendi. Fen İşleri Müdürlüğü’ne Mete Karacadağ, Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın başkan yardımcılığına ise Mehmet Yılmaz Cesur’un atanmasıyla ilgili, Başkan Saatcı meclisi bilgilendirdi.

Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın talebi üzerine birinci başkan vekilliğine CHP'li üye Fercan Akçin, ikinci başkan vekilliğine ise AK Parti'den Durmuş Arıcan oy birliği ile seçildi. Meclis katip üyeliklerine ise CHP'li üye Ahmet Selim Yücel ve AK Partili üye Turgay Öztürk seçildi. CHP’den Ahmet Selim Yücel, AK Parti grubundan Turhan Kovancı, DP’den ise Allattin Yıldırım, encümen üyeliklerine seçilen isimler oldu.

Mecliste ayrıca, 11 Nisan 2012 tarih ve 28261 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6289 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun uyarınca, belediyede sözleşmeli ve 627 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na bağlı olarak çalışan personelin ücretlerinde iyileştirme yapılması amacıyla sosyal denge sözleşmesi imzalanması için Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya oy birliği ile yetki verildi. 2014 yılı mahalli idareler seçiminden sonra büyükşehir ilçe belediyesine dönüşen Fethiye Belediyesi, 2014 Mali Yılı Bütçesi'nin yeni statülerin dikkate alınarak revize edilmesiyle ilgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderildi.

KOMİSYON ÜYELERİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Fethiye Belediyesi Meclisi komisyon üyelikleri de yeni meclis üyeleri tarafından seçildi. Buna göre; Plan ve Bütçe Komisyonu'na CHP'li üyeler Yücer Börekçi, Mert Demir ve Funda Gürol ile AK Partili üye Turgay Öztürk ve DP'li üye Nurkaya Gündoğdu oy birliği ile seçildi. İmar Komisyonu'na CHP'li üyeler Zafer Doğan, Ali Karaisaoğlu ve Yücer Börekçi ile AK Partili üye Bekir Eser ve DP'li üye Mehmet Sezgin oy birliği ile seçilirken, Tarife Komisyonu'na CHP'li üyeler Mustafa Koyuncu, Ali Karaisaoğlu ve Fercan Akçin ile AK Partili üye Arif Coşkun ve DP'li üye Hasan Yöntem seçilen isimler oldu.

Diğer İşler Komisyonu'na CHP'li üyeler Funda Gürol, Nalan Nurhat ve Zafer Doğan ile AK Partili üye Ahmet Ali Dim ve DP'li üye Mete Atay seçildi. Denizcilik Komisyonu'na CHP'li üyeler Recep Şatır, Nalan Nurhat ve Mert Demir ile AK Partili üye Onat Akdu ve DP'li üye Besir Pehlivan seçilirken, Turizm Komisyonu'na CHP'li üyeler Ünsal Erişgen, Hüseyin Nebioğlu ve Recep Şatır ile AK Partili üye Halil Doğan ve DP'li üye Mehmet Ünsal oy birliği ile seçilen isimler oldu. Çevre, Sağlık Komisyonu'na CHP'li üyeler Funda Gürol, Nalan Nurhat ve Ali Karaisaoğlu ile AK Partili üye Durmuş Arıcan ve DP'li üye Alaattin Yıldırım seçildi.

Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu'na CHP'li üyeler Mert Demir, Talat Ersoy ve Mustafa Koyuncu ile AK Partili üye Ahmet Ali Dim ve DP'li üye Mehmet Yılmaz Cesur seçildi. Engelliler Komisyonu'na CHP'li üyeler Mustafa Koyuncu, Fercan Akçin ve Yücer Börekçi ile AK Partili üye Bekir Eser ve DP'li üye Mete Atay oy birliği ile seçilirken, Tarım Komisyonu'na seçilen isimler ise CHP'li üyeler Ali Karaisaoğlu, Atabey Akgün ve Yücer Börekçi ile AK Partili üye Turhan Kovancı ve DP'li üye Hasan Yöntem oldu.



CİHAN

Yorumlar