Fethin 688. yıl dönümünde yürüdüler

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Fetih Şenlikleri’nin en çok ilgi çeken etkinliklerinden olan Fetih Yürüyüşü, büyük bir katılımla gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Fethin 688. yıl dönümünde yürüdüler

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Fetih Şenlikleri’nin en çok ilgi çeken etkinliklerinden olan Fetih Yürüyüşü, büyük bir katılımla gerçekleşti. Saltanat Kapı’dan başlayan ve Şehreküstü Meydanı’nda sol bulan yürüyüş, Bursalılara 688 yıl önce gerçekleştirilen fethi yeniden yaşattı.

Bursa’nın fethinin 688. yıl dönümünde Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Osmangazi’yi Anma ve Fetih Şenlikleri’ne, Tophane Meydanı’nda yapılan açılış töreninin ardından Fetih Yürüyüşü ile devam edildi. Saltanat Kapı’dan başlayan yürüyüşe ev sahibi Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Osmangazi Kaymakamı Necdet Türker, Bursa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Osmangazi Belediyesi’nin kardeş şehirlerinden Bosna Hersek Starigrad Belediye Başkanı İbrahim Hadzibajric ve Bulgaristan’ın Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis İsmail ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehteran takımı, Kılıç-Kalkan ekipleri, atlı birlikler, yeniçeriler, yöresel kıyafetleriyle halkoyunları ekipleri ve binlerce Bursalının katılımıyla gerçekleştirilen fetih yürüyüşü Atatürk Caddesi, İnönü Caddesi, Cumhuriyet Caddesi boyunca devam etti. Yürüyüş vatandaşlar tarafından büyük ilgi görürken, güzergah boyunca yol kenarlarında yerlerini alan 7’den 70’e tüm Bursalılar, ellerindeki bayrakları sallayarak ve alkışlarla kortejin coşkusuna ortak oldu.

Kenti bayram yerine döndüren bu büyük şöleni ölümsüzleştirmek isteyen vatandaşlar, fotoğraf makineleri ve cep telefonları ile en güzel anların fotoğrafını çekebilmek adına adeta birbirleri ile yarıştı. Fetih Şenlikleri için binlerce kilometre uzaklıktan Bursa’ya gelen Malezyalı televizyon ekibi de fetih yürüyüşünün coşkusunu kaydetti. Fetih Yürüyüşü Şehreküstü Meydanı’nda gösteri gruplarının sergilediği oyunlar ile son erdi. Gösteriler sonunda katılımcılara, pilav ikramında bulunuldu. CİHAN

Yorumlar