Festivalin adı 'Yörük yılı' oldu

Mersin’in Silifke İlçesinde her yıl 20-26 Mayıs tarihlerinde kutlanan Uluslar arası Silifke Kültür Haftası bu yıl 23-26 Haziran 2014 tarihleri arasında kutlanmasına karar verildi. Her yıl bir isimle taçlandırılan Silifke Kültür Haftasının...

Google Haberlere Abone ol
Festivalin adı 'Yörük yılı' oldu

Mersin’in Silifke İlçesinde her yıl 20-26 Mayıs tarihlerinde kutlanan Uluslar arası Silifke Kültür Haftası bu yıl 23-26 Haziran 2014 tarihleri arasında kutlanmasına karar verildi. Her yıl bir isimle taçlandırılan Silifke Kültür Haftasının adı 'Yörük yılı' olarak belirlendi.

Silifke Belediye Meclis Salonunda Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut başkanlığında toplanan komite, bu yıl “Yörük yılı” olarak kutlanacak ve bu yıl 41. yapılacak olan Uluslar arası Silifke Kültür Haftasının 23-26 Haziran 2014 tarihleri arasında kutlanmasına karar verdi.

Belediye Kültür Müdürlüğü tarafından hazırlanan kutlama programını ele alan komite, sportif faaliyetler, Yörük kültürünü yaşatan çadırların kurulması, yarışmalar, konserler, sergiler, yöresel seyirlik oyunlar ve halk oyunları guruplarının gösterileri ile ilgili olarak karşılıklı fikir alış verişinde bulundular.

Toplantıda konuşan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut yaptığı açıklamada, “30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerden sonra kültür haftasının kutlama tarihinin birbirine yakın olması nedeniyle bu yıl kutlamaları 23-26 Haziran 2014 tarihleri arasında yapmaya karar verdik. Bu yıl 41.sini kutlayacağımız kültür haftamızın adını da Yörük Yılı olarak sizlerle paylaşıyorum. Belediyemiz Kültür Müdürlüğümüz ve ilgili birimlerimiz şu anda kutlama programı üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu yıl sade bir şekilde kutlamayı hedeflediğimiz kültür haftası programında siz değerli belediye meclis üyelerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, resmi kurum ve kuruluşlarımızın yanı sıra halkımızın da büyük katılım ve desteklerini bekliyoruz” diyerek toplantıya katılanlara teşekkür etti.

Başkan Turgut, kutlama komitesi görevlileri ile önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelerek programın detayları hakkında değerlendirmelerde bulunacaklarını da açıkladı. CİHAN

Yorumlar