Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kapadokya’da

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kapadokya’da Geleneksel Bahar Ayini’ni yönetmek üzere Nevşehir’e geldi. İlk olarak Nevşehir Valiliği’ne gelen Patrik Bartholomeos, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde iftar davetleri aldığını, programı müsait...

Google Haberlere Abone ol
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kapadokya’da

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kapadokya’da Geleneksel Bahar Ayini’ni yönetmek üzere Nevşehir’e geldi. İlk olarak Nevşehir Valiliği’ne gelen Patrik Bartholomeos, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde iftar davetleri aldığını, programı müsait olduğu zamanlar memnuniyetle icabet edeceğini söyledi.

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa ve Cemil Köylerinde bulunan kiliselerde Geleneksel Bahar Ayini’ni yönetecek olan Fener Rum Patriği Bartholomeus, Nevşehir Valiliği’ni ziyaret ederek, Vali Mehmet Ceylan’la bir süre sohbet etti. Vali Ceylan, Kapadokya’nın tarihi değerleri, doğal güzellikleri, peribacaları, kiliseleri, yeraltı şehirleriyle görülmeye değer bir bölge olduğunu ve dünyada da eşi benzeri olmadığını söyledi. Fener Rum Patriği Bartholomeos ise, tatil günü olan Cumartesi günü kendilerini kabul ettiği için Vali Ceylan’a teşekkür etti.

Her yıl 2 gün boyunca Kapadokya’ya geldiklerinde devleti temsil eden Vali Bey’i de ziyaret ettiklerini kaydeden Patrik Bartholomeos, “Her defasında yurtdışından farklı ülkelerden arkadaşları getiriyorum. Onlarda Kapadokya’yı, Türkiye’yi tanısınlar, sevsinler, turist getirsinler. Bu akşam Ürgüp Mustafapaşa’da kısa bir ayin yaptıktan sonra Pazar günü Cemil köyünde Pazar ayinimizi yapacağız ve akşam üstü de İstanbul’a döneceğiz” dedi.

Bir basın mensubunun Ramazan ayı dolayısıyla düşüncelerini sorması üzerine ise “Türkiye’de doğup yaşamış bir Türk vatandaşı olarak Müslüman kardeşlerimizle haşır neşir olmuşuz. Hep beraber yaşıyoruz, Ramazan Bayramlarını kutluyoruz. Onlar bizim Noel’imizi veya Paskalya’mızı kutluyorlar. İftarlara katılıyoruz. Şimdiden iftar davetiyeleri almaya başladım. Programım müsait olduğu zamanlar memnuniyetle icabet ediyorum. Müslüman kardeşlerimin sevinçlerini paylaşıyoruz. İftar sofraları etrafında inşallah, rahat bir Ramazan ayı geçirirler. Müslüman kardeşlerimiz gerek Türkiye’de gerek dünya çapında her zaman duamız, sevgimiz ve dayanışmamız vasıtasıyla birbirimizin yanında olup barış, huzur ve beraberlik içerisinde bu fani hayatımızı geçirmiş oluruz” dedi.

Vali Mehmet Ceylan ziyaret sonunda Patrik Bartholomeos’a, Avanos ilçesinde topraktan yapılmış Hitit motifli amfora hediye etti.

Patrik Bartholomeos, Yunanistan’dan Nevşehir’e gelen Yunanlı parlamenterler ile yabancı turistlerin de katılacağı ayini ise pazar günü Ürgüp’ün Cemil köyünde bulunan kilisede gerçekleştirilecek. CİHAN

Yorumlar