Fatih'te cami hırsızı kamerada

Fatih'te tarihi camiye giren hırsız, cemaatin namaza durmasını fırsat bilip hocanın ayakkabısını çaldı.

Google Haberlere Abone ol
Fatih'te cami hırsızı kamerada

 Olay, caminin güvenlik kameraları vasıtası ile saniye saniye görüntülendi.

İlginç hırsızlık, Kocamustafapaşa Mahallesinde yer piyasa Mihrişah Hacı Kadın Cami’de meydana geldi. İddiaya göre, pabuç aşırmak için cami avlusundan içeri giren bir şahıs, kuşku çekmemek için yatsı namazı vaktini seçerek öncelikle şadırvana yöneldi. Burada abdest almaktadır izlenimi verici şüpheli, bir vakit sonra harekete geçti. Caminin kapısını açarak cemaatin namaza durduğunu gören hırsız, pabuç dolabına yöneldi. Kutuları tek tek açarak denetim eden şüpheli, kaliteli bulunan iki çift ayakkabıyı gözüne kestirdi. Ardından ilk ayakkabıyı montunun içine ikincisini ise ayaklarına giyerek camiden uzaklaştı.

NAMAZDAN ÇIKAN CEMAAT UZUN SÜRE AYAKKABILARINI ARADI

Namazı kılan cemaat üyeleri tek tek camiden çıkarken aralarında sohbet için konuk edilen bir hocanın da olduğu 2 şahıs ayakkabılarını almak üzere pabuç dolabının yanına geldi. Kutuların beyhude olduğunu başkalık eden 2 şahıs öncelikle ayakkabılarını koydukları bölgeleri hatırlamadıklarını sandı. Ancak gerçek bütün kutularının tek tek denetim edilmesi ile ortaya çıktı.

CAMİ GÖREVLİLERİ OLAYI KAMERA KAYITLARINDAN TESPİT ETTİ

Şikayet üstüne kamera kayıtlarını araştırma altına piyasa cami görevlileri yaşanan hırsızlık olayını saptama etti. Bunun üstüne hal polise bildirilerek şüphelilerin yakalanması için katkı istendi.

Yaşanan vakaya reaksiyon belli eden Mihrişah Hacı Kadın Cami Derneği Başkanı Celal Kılıç, “Camimizdeki kıymetli kitaplarımız, ayakkabılarımız sürekli çalınıyor. Bize bıkkınlık geldi. Bu şahısların deşifre olması için sizleri çağrı ettik. Ve camimizin, cemaatimizin bu vakalardan ötürü aşırı iri sıkıntıları var. Aldıkları ayakkabılar da daima yüksek fiyatlı ayakkabılar” dedi.

Polisin duyarsızlığından yakınan Kılıç, “Polise başvurduk, vakit vakit polisi aradık. Polis bize savcılığa başvurmamızı önerdi. Bizim savcılığa gitmemiz beye bir bürokratik işlemler. Halbuki polis bize tutanak tutup, görüntüleri alıp bu çeşit şahısların eşkallerini saptama etmesi gerekiyor. Vatandaşlara zorluk çıkartıyorlar” diye konuştu.

YAŞANAN OLAY ANI KAMERALARA YANSIDI

Camide yaşanan hırsızlık vakayı cami içinde ve etrafında bulunan kameralar vasıtası ile kaydedildi. Görüntülerde avluya gelen şüphelinin şadırvanda abdest alırken fazla yoğun çevresindeki cemaati kolaçan ettiği görülüyor. Ardından caminin kapısını açan zanlı cemaatin farz namazına geçtiğini teyit ettikten sonra pabuç dolabına yönelerek kutulardan aldığı ayakkabılarla camiden çıktığı görüldü.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar