Fatihli öğrenciler elektrikli taşıtları hem öğrendi hem kullandı

Özel Serdivan Fatih Koleji ortaokul öğrencileri AB Projesi kapsamında bataryalı ve elektrikli araçları konusunda hem bilgi sahibi oldu, hem de bu araçları kullanma imkanı buldu. AB İnovasyon Transferi (TOI) Projesi kapsamında, elektrikli taşıtların...

Google Haberlere Abone ol
Fatihli öğrenciler elektrikli taşıtları hem öğrendi hem kullandı

Özel Serdivan Fatih Koleji ortaokul öğrencileri AB Projesi kapsamında bataryalı ve elektrikli araçları konusunda hem bilgi sahibi oldu, hem de bu araçları kullanma imkanı buldu.

AB İnovasyon Transferi (TOI) Projesi kapsamında, elektrikli taşıtların bakımı için mesleki eğitim platformu tarafından yürütülen VEMEV (Vocational Education Platform for Maintenance of Electric Vehicles) programı kapsamında Özel Serdivan Fatih Koleji’de 4 hafta süreyle ‘Batarya ve Elektrikli Taşıt Kursu’ düzenlendi. Fen ve Teknoloji zümresi ile Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim görevlisi Dr. Yavuz Soydan tarafından düzenlenen edilen kursa 21 öğrenci katıldı. Proje süresince öğrenciler, batarya elektrikli taşıtları inceleyerek çalışma sistemini hakkında bilgi sahibi oldu. Öğrenciler, ayrıca okula getirilen dört farklı türde batarya elektrikli aracı da kullanma imkanı buldu. Kurs sonunda ise öğrencilere sertifikaları verildi.

Özel Serdivan Fatih Ortaokulu Müdürü Hakan Köse, üniversite ile işbirliği yaparak bir AB Projesi içinde yer aldıklarını belirterek ‘’Öğrencilerimize bu yaşta böyle bir tecrübe yaşamalarını ve elektrikli araçlar konusunda bilinçlenmelerini sağladığımız için çok mutluyuz. Okulumuz ilk yılında Avrupa Birliği projeleri içerisinde yer alarak eğitimde kalitesini göstermiş oldu.’’ dedi.

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Dr. Yavuz Soydan ise öğrencilerin kursa gösterdikleri ilgiye sevindiğini belirterek ‘’Ortaokul öğrencilerinin bu derece ilgili ve istekli olmasına hem şaşırdık hem sevindik. Öğrencilerdeki bu heyecanı görünce amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum.’’ diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar