Fatih Üniversitesi 15. mezunlarını verdi

Fatih Üniversitesi 2014 mezuniyet töreni, mezun olan öğrenciler ve ailelerinden gelen Twitt duvarında yayınlanması ile başladı. ORA Arena’da gerçekleşen mezuniyet törenine dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 50’den fazla rektör, akademisyen,...

Google Haberlere Abone ol
Fatih Üniversitesi 15. mezunlarını verdi

Fatih Üniversitesi 2014 mezuniyet töreni, mezun olan öğrenciler ve ailelerinden gelen Twitt duvarında yayınlanması ile başladı. ORA Arena’da gerçekleşen mezuniyet törenine dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 50’den fazla rektör, akademisyen, çeşitli davetliler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Bu yıl 15. dönem mezunlarını veren Fatih Üniversitesi görkemli bir törenle öğrencilerini uğurladı. Kuruluşundan bu yana 20 bin 300 mezun veren üniversite, bu yıl 2800 öğrencisini mezun etmenin gururunu yaşadı. Törene farklı ülkelerden 50’den fazla üniversite rektörüyle birlikte yabancı misafirler de katıldı. Organizasyonda sahne alan Fire Storm Ateş Dansı Grubunun şovu ise izleyicilerden büyük alkış aldı.

“BUGÜN BİZ, YARIN SİZ İDARE EDECEKSİNİZ”

Mezuniyet töreninde konuşma yapan Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, bu yıl mezun olan 2800 öğrencinin Türkiye'nin önemli birer bilim insanı, mühendisi, eğitimcisi ve iş adamı olacağından emin olduğunu belirtti. Gelecekte Fatih Üniversitesi'ni bugünün mezunlarının idare edeceğine değinen Tekalan, "Global dünyada donamımlı insan olmak gerekiyor. Bilime öncelik vermek ama ahlakiliği de unutmamak gerekiyor. Biz çocuklarımız dediğimiz öğrencilerimize bunu aşılamak istedik. Gelecek çağın insanında aranan özellikler bunlardır. Bu vesile ile mezun olan tüm öğrencilerimizi canı gönülden kutluyor, hayata atıldıkları bugünden itibaren hepsine başarılar diliyorum." dedi.

Törende konuşan Endonezya Ahmad Dahlan Üniversitesi Rektörü Dr. Kasiyerno ise “Fatih Üniversitesi’nden mezun olup ülkesine dönen çocuklarımız burada çok güzel işler yapıyorlar. Bizlere eğitimde olması gereken insani özellikler konusunda ufuk açıyorlar. Şu an Türkçe klonuşamıyorum ama gelecek seneye Türkçeyi öğrenip sizlerle Türkçe iletişim kuracağım.” dedi.

Konuşmanın ardından ödül törenine geçildi. Fakültelerini dereceyle bitiren ve Üniversite birincisi öğrenciler başarı belgelerini törene katılan üniversite rektörlerinin elinden aldı.

Tüm öğrencilerin mezuniyet belgelerinin almasının ardından kep atma törenine geçildi ve muhteşem bir tören ile birlikte öğrenciler keplerini atarak mezuniyetin tadını çıkardı.

CİHAN

Yorumlar