Fatih Koleji'nden eğitim kardeşliği

Kocaeli'ne bağlı Çayırova ilçesinde faaliyet gösteren Özel Fatih Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Çayırova Atatürk Ortaokulu ile 'eğitim kardeşliği' çalışmaları başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Koleji'nden eğitim kardeşliği

Kocaeli'ne bağlı Çayırova ilçesinde faaliyet gösteren Özel Fatih Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Çayırova Atatürk Ortaokulu ile 'eğitim kardeşliği' çalışmaları başlattı. Karşılıklı ziyaretlerle başlayan ve birçok konuda birbirlerine destek olan iki okul, bu kardeşliği bir projeyle de destekledi.

Atatürk Ortaokulu 8. sınıfta okuyan öğrencilerden bir grup, hafta sonu Çayırova Fatih Anadolu ve Fen Lisesi’nde Yazılıya Hazırlık Sınavları'na hazırlanmaya başladı. Eğitim kardeşliği adı altında başlayan bu çalışmanın adı Ders Yardımlaşma Projesi (DEYAP) olarak isimlendiren okul yönetimlerinden Atatürk Ortaokulu Müdürü Rahime Başkök ve Çayırova Fatih Koleji Müdürü Levent Tekin tarafından takip ediliyor. DEYAP Projesi hakkında bilgi veren Levent Tekin şunları ifade etti: “DEYAP Projesi merkezinde ve tabanında tamamen öğrencinin olduğu bir projedir. Okul öğrenci meclisimizin bir projesi olan ve başkanımız İlknur İrtegün başkanlığında yürütülen DEYAP, ders başarısı çok yüksek olup bu konuda yardıma hazır başarılı öğrencilerimiz ile Atatürk Ortaokulu’nda merkezi yazılılara hazırlanarak başarısını artırmak isteyen öğrencilerin buluşturulmasıdır."

Okul başkanı ve öğrencilerin öncelikle bu projede hafta sonu gönüllü olarak çalıştığını Belirten Tekin, "Bu projeye gönüllü destek vermek isteyen Fatih Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerini tespit ederek çalışmaya başladık. Ardından Kardeş Okul Atatürk Ortaokulu’ndan derse katılmak isteyen öğrenciler tespit edildi. Cumartesi günleri okulumuzun imkanlarıyla servisle Fatih Koleji’ne getirilen öğrenciler sabahtan öğleye kadar başta matematik ve fen bilgisi olmak üzere derslerini almaktadır. Tamamen ücretsiz olan bu çalışma nisan ayı sonuna kadar devam edecektir. Bu uygulama sonunda Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin merkezi sınavlarda başarısının artacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu. DEYAP Projesi'ne destek veren Atatürk Ortaokulu yönetimine teşekkür eden Tekin, proje çerçevesinde eğitim gören ve kardeş okul öğrencilerine yardımcı olan Fatih Koleji öğrencilerine başarılar diledi. CİHAN

Yorumlar