Fatih Koleji'nden bilgi yarışmasında uluslararası başarı

Sakarya Fatih Eğitim Kurumları’na bağlı Erenler Fatih Koleji ve Serdivan Fatih Koleji 10. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışmasında (URFODU) bir Dünya 2.liği, dört Dünya 3.lüğü elde ederek büyük başarı kazandı. Rusya Ural Federal...

Google Haberlere Abone ol
Fatih Koleji'nden bilgi yarışmasında uluslararası başarı

Sakarya Fatih Eğitim Kurumları’na bağlı Erenler Fatih Koleji ve Serdivan Fatih Koleji 10. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışmasında (URFODU) bir Dünya 2.liği, dört Dünya 3.lüğü elde ederek büyük başarı kazandı.

Rusya Ural Federal Bölgesi Öğretmen Evi ‘nin düzenlediği yarışmaya, Rusya, Türkiye, Kazakistan, Ukrayna, Macaristan, Bulgaristan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan’dan 15 bin 345 öğrenci katıldı. Bir çok konu başlığı altında yapılan yarışma sonucunda Özel Sakarya Fatih Kolejleri, bir Dünya 2.liği, dört Dünya 3.lüğü kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Erenler Fatih Koleji 8. sınıf öğrencisi Yusuf İşler, Biyoloji dalında Dünya 2.si olarak gümüş madalya, Serdivan Fatih Koleji 7. sınıf öğrencisi Hayrunisa Uzan yine Biyoloji dalında Dünya 3.sü olarak bronz madalya kazandı. Matematik dalında ise Erenler Fatih Koleji 7.sınıf öğrencisi Alperen Gıroğlan , 8. sınıf öğrencisi Elif İlayda Demirayak ve 8. sınıf öğrencisi Zeynep Reyyan Erdem de yine 3. olarak bronz madalya kazandı.

Sakarya Fatih Eğitim Kurumları Genel Müdürü Reşit Taşdemir, öğrencilerinin başarısından dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi. Rusya Ural Federal Bölgesi Öğretmen Evi yetkililerin gözetiminde yarışmaya katılan her ülkenin kendisinde yapılan sınav sonucunda, derecelerin belirlendiğini vurgulayan Taşdemir, "Milli Eğitim Bakanlığının izni ile ülkemizde de düzenlenen uluslararası bu yarışmaya yaklaşık 100 öğrenci ile katıldık. Yarışmanın birinci etabında 100 öğrencimiz de başarılı olarak finale kalmışlardı. Öğrencilerle yüz yüze yapılan finalde öğrencilerimiz 1 gümüş 4 bronz olmak üzere 5 madalyayı ülkemize kazandırmışlardır. Bir hafta öncede Romanya da düzenlenen Bilgisayar Olimpiyatından da öğrencilerimiz bir Dünya 2.liği, bir de dünya 3.lüğü ile dönmüştü. Hem öğrencilerimizi, hem de emeği geçen tüm öğretmenlerimizi tebrik ederim." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar