Fatih Koleji'nden 'Anneler Günü' programı

Zonguldak Ereğli Özel Fatih Koleji tarafından düzenlenen Anneler Günü özel programında anneler okul kampüsünde ağırlanırken, öğrenciler anneleri için çeşitli sunumlar gerçekleştirdi. Ereğli'de, ulusal ve uluslararası başarıları yanında,...

Google Haberlere Abone ol
Fatih Koleji'nden 'Anneler Günü' programı

Zonguldak Ereğli Özel Fatih Koleji tarafından düzenlenen Anneler Günü özel programında anneler okul kampüsünde ağırlanırken, öğrenciler anneleri için çeşitli sunumlar gerçekleştirdi.

Ereğli'de, ulusal ve uluslararası başarıları yanında, yaptığı sosyal etkinliklerle de adından söz ettiren Fatih Koleji, yeni bir etkinliğe daha imza attı. Okul aile ve sınıf anneler birliği "Anneler Günü" münasebetiyle okulun tüm annelerini okul kampüsünde yapılan "Anneler Günü Özel" programında buluşturdu. Okulun kamelyalar bölümünde birbirinden güzel açık büfe ikramlarıyla başlayan program, okulun bahçesine kurulan sahnede, öğrencilerin sahne gösterileriyle devam etti. Öğrenciler; annelere unutamayacakları birbirinden güzel şarkılar, halk oyunları, şiirler, keman gösterileri, gitar gösterileri ve skeçler sundu.

Yapılan etkinlikle ilgili olarak açıklamada bulunan Okul Müdürü Sadi Yanık, “Böyle özel ve anlamlı günde annelerimizi bir araya getirerek tanışmalarına, kaynaşmalarına ve eğlenmelerine katkı sağlamak istedik. Tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, sevdikleriyle beraber daha nice güzel yıllar diliyorum. Çocuklarımızın ortaya koydukları oyunları ve performanslarını çok beğendim. Gözlerindeki ve içlerindeki mutluluk oyunlarına yansımış adeta. Onlara Allah’tan hayırlı bir ömür diliyor, siz değerli velilerimize ve program hazırlayan öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Sınıf anneleri adına konuşma yapan Okul Aile ve Sınıf Anneleri Başkanı Şefika Emel Çağ ise 1956 yılında yayınlanan bir kararname ile her yıl Mayıs ayının ikinci pazar gününün Türkiye’de Anneler Günü olarak kutlandığını ifade etti. Çağ, şöyle dedi: "O yıl Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım resmini taşıyan bir hatıra pulu çıkartılmıştır. Anneler Günü'nün en büyük özelliği o gün, milletler ve insan olarak annenin değerini bilmektir. Anne, insanlık aleminde bir benzeri daha bulunmayan kutsal bir varlıktır. Başka hiçbir varlık onun yerini tutamaz. Onun içindir ki Peygamber Efendimiz (sas) 'Cennet annelerin ayakları altındadır.' buyurmuşlardır. Bizler, böyle özel bir günde sizlerle beraber olmak istedik. Umarım ki tüm anneler Allah’ın kendilerine verdiği bu özel duygunun kıymetini bilirler. Bir kez daha okulumuzun annelerinin ve Ereğli'deki tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum. İnşallah gelecek yıllarda yapacağımız diğer programlarda da buluşmak ümidi ile hepinize iyi günler diliyorum."

CİHAN

Yorumlar