Fatih Koleji öğrencilerine simülatör aracında deprem tatbikatı

Tekirdağ Fatih Koleji öğrencileri, Kimse Yok Mu Derneği ASYA arama kurtarma mobil deprem simülatörü ile buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Koleji öğrencilerine simülatör aracında deprem tatbikatı

Tekirdağ Fatih Koleji öğrencileri, Kimse Yok Mu Derneği ASYA arama kurtarma mobil deprem simülatörü ile buluştu.

Mobil deprem simülatöründe oda şeklinde dizayn edilen bölüme alınan öğrenciler 6.0 şiddetinde deprem yaşadı. Deprem anında ne yapacakları ise uzmanlar tarafından öğrencilere anlatıldı. Böylece öğrenciler, simülatör öncesi verilen seminerin uygulamasını yapmış oldu.

Gördükleri deprem eğitimlerinin ardından korkularını yendiklerini ve okul ile kimse yok mu yetkililerine verdikleri eğitimden dolayı teşekkür eden Fatih Koleji öğrencileri, herkesin deprem anında heyecanlarını yenip kendilerini sağlama almaları gerektiğini ve sallantının bitmesiyle sakin bir şekilde evden çıkmaları gerektiği söyledi.

Kimse Yok Mu Asya Arama Kurtarma Mobil Deprem Simülatörü görevlisi Şakir Gezgin, "Ülkemizin deprem kuşağı bir ülke olması sebebiyle Trakya bölgemizde de böyle bir program düzenliyoruz. Büyük küçük herkes bu eğitimlerden faydalanabiliyor. Öğrenci kardeşlerimizin gayretleri de oldukça iyi." diye konuştu.

Marmara bölgesinin deprem bölgesi olduğunu ve bu yüzden öğrencileri bu konuda bilinçlendirmek istediklerini anlatan Tekirdağ Fatih Koleji Müdürü Yüksel Altın, şu ifadeleri kullandı. “Marmara bölgesi deprem bölgesi malum. Bu deprem bölgesinden çocuklarımız henüz depremi görmediler yaşları küçük olduğundan dolayı. 1999 yılından bölgemizden yaşanan depremler çok ciddi hasar meydana geldi. Bu ölümleri ve hasarları azaltmak adına çocuklarımızı bilinçlendirmek istiyoruz. Kimse yok mu derneğinin oluşturmuş olduğu ASYA arama kurtarma ekibi, öğrencilerimizi bilgilendirme amaçlı çalışmalar yaptı. Öğrencilerimiz araca binerek simülatörde depremin ne kadar kötü bir şey olduğunu ve önlem alınması gerektiğini öğrendiler. Öğrencilerimiz hakikaten de neler yapmaları gerektiğini öğrendiler."
CİHAN

Yorumlar