Fakülte öğrencileri 90’lı yılların oyunlarını ilkokul öğrencilerine öğretti

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) bağlı Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, Gazi İlköğretim Okulu bahçesine 90’lı yıllarda...

Google Haberlere Abone ol
Fakülte öğrencileri 90’lı yılların oyunlarını ilkokul öğrencilerine öğretti

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) bağlı Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, Gazi İlköğretim Okulu bahçesine 90’lı yıllarda oynanan oyunları çizerek öğrencilere öğretti.

EEF Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında 'Unutmadık Oynuyoruz' projesini Gazi İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirdi. Öğretmen adayları, Gazi İlköğretim Okulu bahçesine 'yağ satarım bal satarım, seksek, köşe kapmaca, üçtaş, hulahup, ip atlama, yakar top, mendil kapmaca, ritmik sayma ve satranç' oyunlarını yaklaşık iki hafta boyunca çalışarak çizdi. EEF öğrencileri, oyun alanlarının ardından okulun bahçesine Ereğli Belediyesi’nden temin ettikleri çocuk oyun parkını da kurdu.

EEF Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Alpay Akbaba, okul bahçesine çizdikleri oyun alanlarında minik öğrencilerin, oyunları şölen havası içerisinde oynadıklarını söyledi. Projedeki hedeflerinin 90’lı yıllardaki oyunları günümüze taşımak olduğunu belirten Akbaba, "Sloganımız 'Unutmadık Oynuyoruz'. Bunu gerçekleştirmek için arkadaşlarla el birliğiyle bir şeyler yaptık. Biraz havanın etkisi biraz da okulun nüfusunun azlığından dolayı şu anda sayı biraz az gözüküyor. Bu süreçte yanımızda olan Recep Hocamıza teşekkür ediyorum. İdareyle bir takım sıkıntılar yaşadık. Fakat biz her şeye rağmen bu süreci etkili bir şekilde yerine getirmeye çalıştık. Öğrenci halimizle bir şeyler yaptık. Ve şu anda gerçekten emeğimizi görüyoruz. Çocuklar oynarken biz mutluyuz. Gerçekten bu mesleğe başladığımızda da çok idealist bir şekilde mesleğimizi devam ettireceğimize inanıyoruz. Bu oyunların hepsi 90’lı yılların oyunlarıydı. Çocuklar, bu oyunlara hemen adapte oldu. Biz bu oyunları hazırlarken afiş, broşür ve davetiye bastırdık. Broşürün içinde bu oyunların nasıl oynandığını çocuklara gösterdik. Zaten çocukların bu oyunlara temeli var. Okul bahçesinde de bu oyunların oynanarak güzel zaman geçirmelerini istedik.” dedi.

Projede, EEF Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri Alpay Akbaba, Semih Akalın, Berhan Aslan, Şirin Öztürk, Berna Güray, Pelin Çağlayan, Hakan Menteş ve Merve Korkmaz yer aldı.

Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Metin Bozkurt, projenin gerçekleşmesinde emeği bulunan Ereğli Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri ve öğretmen adayı öğrencilere teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar