Fahri Konsolos Medet Önlü için imza kampanyası başlatıldı

2013 yılının 22 Mayıs’ında Ankara’da kendi ofisinde suikasta uğrayarak hayatını kaybeden Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Türkiye Fahri Konsolosu Medet Önlü’nün katil zanlısının yakalanması için kızı tarafından imza kampanyası başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Fahri Konsolos Medet Önlü için imza kampanyası başlatıldı

2013 yılının 22 Mayıs’ında Ankara’da kendi ofisinde suikasta uğrayarak hayatını kaybeden Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Türkiye Fahri Konsolosu Medet Önlü’nün katil zanlısının yakalanması için kızı tarafından imza kampanyası başlatıldı. Kampanya, Önlü’nün ölümünün 1. yıl dönümüne kadar devam edecek.

Göksun İlçesi’ne bağlı Çardak Kasabası doğumlu olan Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Türkiye Fahri Başkonsolos’u Medet Önlü, 22 Mayıs’ta Ankara’da konsolosluk bürosu olarak kullandığı işyerinde silahlı saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmişti. Önlü’nün cenazesi, 25 Mayıs 2013’te doğum yeri Çardak beldesine getirilerek binlerce kişinin katıldığı törenle defnedilmişti. Önlü’nün suikastı başta memleketi olmak üzere Türkiye’nin diğer bölgelerinde yaşayan Çeçenlerde büyük şok etkisi meydana getirmiş ve Önlü’yü öldüren kişinin biran önce bulunması gerektiği ifade edilmişti. Aradan geçen 9 aydan sonra suikastı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanamaması üzerine Önlü’nün kızı Zalina Önlü tarafından www.medeticinadalet.org isimli internet sitesinden katil ya da katillerin bulunması için bir imza kampanyası başlatıldı. 22 Mayıs 2014, saat 19.08’e kadar devam edilecek kampanyanın hedefi 10 bin imza toplamak. Site üzerinden oluşturulan metin, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na e-posta olarak gönderilecek. İmza kampanyasına ise şuana kadar binden fazla kişinin katıldı.

Dilekçede ise; “Sayın Bakan, 22 Mayıs 2013'te, Türkiye'nin başkenti Ankara'da öldürülen Çeçen İçkerya Devleti Fahri Konsolosu unvanını taşıyan Medet Önlü'ye yapılan suikastla ilgili soruşturma henüz sonuç vermiş değil. Cinayetin tüm detayları aydınlatılmışsa da henüz herhangi bir sorumlusu yakalanmadı. Cinayetle ilgili olduğu tespit edilen birkaç kişi önce yakalanıp sonra sebebi anlaşılmayan bir şekilde salıverildi. Şu anda o kişiler de kayıp.
Sayın Bakan, emniyet, istihbarat ve yargı kurumlarının bu soruşturmayı bir sonuca ulaştırmayacaklarından ve suikastın hiçbir sorumlusunu yakalayıp adalete teslim etmeyeceklerinden endişeliyiz. Medet Önlü'den önce bu ülke topraklarına sığınmış olan 6 farklı Çeçen ve Kafkasyalı şahıslar da benzer şekilde öldürüldü, o soruşturmalar da aynı şekilde sonuçsuz kaldı.
Türkiye'de bu türden suçların devlet kurumları tarafından örtbas edildiği bizim alışık olduğumuz bir durumdur. Biz aşağıda imzası bulunan kişiler, Medet Önlü suikastının takipçisi olacağımızı bildiriyor, sorumluları yakalanıp yargı önüne çıkarılana kadar süreci yakından izleyeceğimizi ilan ediyoruz.” CİHAN

Yorumlar