Facebook üzerinden kız çocuklarını tuzağa düşüren sanığa 21 yıl hapis cezası

Adana’da sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta farklı isim ve fotoğraflarla açtığı hesaplarla çıplak fotoğraf ve görüntülerini elde ettiği lise öğrencisi E.G.’ye “Fotoğrafları internete koyarım” diyerek, “cinsel istismarda” bulunduğu...

Google Haberlere Abone ol
Facebook üzerinden kız çocuklarını tuzağa düşüren sanığa 21 yıl hapis cezası

Adana’da sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta farklı isim ve fotoğraflarla açtığı hesaplarla çıplak fotoğraf ve görüntülerini elde ettiği lise öğrencisi E.G.’ye “Fotoğrafları internete koyarım” diyerek, “cinsel istismarda” bulunduğu iddia edilen M.İ. (41) 21 yıl hapis cezasına mahkûm edildi.

İnternette kendisini 'Umut Öztürk' olarak tanıtan M.İ., 2012'nin Ekim ayında lise öğrencileri M.K. (14) ile aynı yaştaki E.G. ile sanal ortamda arkadaşlık kurdu. Kız çocuklarına, “Görüşmelerimizi ailenize söylerim, internete de veririm" diye tehdit ederek çıplak fotoğraflarını çektiği belirtilen M.İ., iddiaya göre buluştuğu iki liseli kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Aynı lise ve dershaneye giden M.K. ile E.G., durumu önce kendi aralarında paylaşıp, daha sonra ailelerine anlatıp, polise başvurdu. Ekiplerin çalışmalarında bilgisayarında 8 kız çocuğunun çıplak fotoğrafı ile çok sayıda çocuk pornosu bulunan zanlı M.İ., 24 Ocak 2013'de sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Soruşturmalar sonunda zanlı M.İ. hakkında 2'si ağır ceza, 6'sı da asliye ceza mahkemelerinde toplam 8 ayrı dava açıldı. “Şantaj, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak, cebir tehdit veya hile kullanarak cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nden karar duruşmasına çıkan M.İ., Facebook'ta farklı isim ve fotoğrafla hesap açtığını kabul etti.

Kızlardan M.K.’nin internetteki fotoğrafı beğenince kendisiyle çıkmak istediğini savunan sanık, “Ben de 'çıplak fotoğraflarını gönderirsen seninle çıkarım' cevabını verdim. Bunun üzerine kamera karşısına geçip fotoğraflarını gönderdi. Ben kendisiyle cinsel ilişkide bulunmadım. E.G. için ise eşimden ayrıldım. Kendisini tehdit etmedim, ilişkiye girmedim. Telefonumda çıkan resimler eski eşim, çocuğum ve E.G.’nin fotoğrafları da vardır. Diğer çıplak fotoğrafları da internetten indirdim.” şeklinde konuştu.

Yaşadıkları nedeniyle ruh sağlıklarının bozulduğunu ifade eden mağdur kızlar ise M.İ.’nin tehditle kendileriyle birlikte olduğunu ve çıplak fotoğraflarını da kameraya çektirdiğini kaydetti. Son sözünde pişman olduğunu dile getiren M.İ., E.G.'ye yönelik suçlardan dolayı 21 yıl hapis cezasına çarpıldı. Sanığın 9'ncu Ağır Ceza Mahkemesi ile 6 ayrı Asliye Ceza Mahkemeleri’ndeki davaları ise sürüyor. CİHAN

Yorumlar