‘Ezo Gelin’in artık bir görseli olacak

Hayat hikâyesi ile yıllardan bu yana türkülere ve filmlere konu olan Ezo Gelin için Gaziantep Oğuzeli Kaymakamlığı tarafından ‘Uluslararası Görsel İmge Tasarım Yarışması düzenleniyor.

Google Haberlere Abone ol
‘Ezo Gelin’in artık bir görseli olacak

Hayat hikâyesi ile yıllardan bu yana türkülere ve filmlere konu olan Ezo Gelin için Gaziantep Oğuzeli Kaymakamlığı tarafından ‘Uluslararası Görsel İmge Tasarım Yarışması düzenleniyor. Bugüne kadar hiçbir görseli bulunmayan Ezo Gelin, böylelikle simgesel olarak temsil edilebilecek ve ülke turizmine de imge ile uyum sağlayabilecek materyallerin üretilmesiyle katkıda bulunulacak.

1909 yılında Gaziantep’in Oğuzeli ilçesine bağlı Dokuzyol köyünde dünyaya gelen ve namı tüm ülkeyi saran ‘Ezo Gelin’ lakaplı Zöhre Bozgeyik’in herhangi bir görselinin bulunmaması üzerine Oğuzeli Kaymakamlığı harekete geçti. Yıllarca adı türkülere, filmlere konu olan Ezo Gelin’in tanıtılması ve bu sayede turizmin de canlandırılması adına ‘Uluslararası Göresel İmge Tasarım Yarışması’ düzenlenme kararı aldı. ‘Anadolu’nun Gelini Yeniden Doğuyor’ temasıyla başlatılan yarışmada, ‘Ezo Gelin’ bir yüze sahip olacak. ‘Ezo Gelin’i görsel bir imgeyle tanıtmayı amaçlayan yarışmada, yine bu imge ile uyum sağlayacak şekilde üretilecek heykel, maskot, bebek biblo oyuncak gibi üç boyutlu ürünlerin de üretilmesi sağlanmış olacak. Yarışmaya son katılım tarihi 1 Mart olarak belirlendi. Yarışmada birinci gelen eserin sahibi 10 bin TL, ikinci 2 bin TL, üçüncü ise bin TL ile ödüllendirilecek. Jürinin uygun gördüğü katılımcılara da başarı plaketi ve teşekkür belgesi verilecek. 3 Mayıs’ta sonuçların açıklanacağı yarışmanın, ulusal, uluslar arası, amatör profesyonel tüm katılımcılara açık olduğu bildirildi.

CİHAN

Yorumlar