Evsizler, kışı Büyükşehir Barınmaevi’nde geçiriyor

Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te dondurucu soğuklara karşı yaşam mücadelesi veren evsizlere yıllardır sıcak bir yuva imkanı sağlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Evsizler, kışı Büyükşehir Barınmaevi’nde geçiriyor

Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te dondurucu soğuklara karşı yaşam mücadelesi veren evsizlere yıllardır sıcak bir yuva imkanı sağlıyor. Bir otel konforunda barınma imkanı verilen evsizler, Büyükşehir Belediyesi’ne minnettar olduklarını dile getiriyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı Hizmetler ve Şefkatevleri Şube Müdürlüğü’nün 2008 yılından bu tarafa hizmet veren Ulus’taki Barınmaevi sayesinde dondurucu soğuklarda sokakta kalan kronik evsizler adeta hayata yeniden tutunuyor.

TEK TEK KAYITLARI YAPILIYOR

Barınmaevi’ne gelen veya getirilen evsizlerin önce kayıtları yapılıyor ve Büyükşehir Belediyesi’ne ait Giysi Merkezi’ne götürülüyor. Giysi ihtiyaçları karşılanan evsizler, aylardır hasret kaldıkları sıcak bir banyo yaptıktan sonra yeni kıyafetlerini giyiyor ve karınlarını doyuruyor. Evsizler, soğuk kış aylarında sokakta geçirdikleri günlerin yorgunluğunu da ya yataklarında uyuyarak ya da sıcacık kalorifer peteklerinin ısıttığı televizyon odasında film izleyerek atıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin Barınmaevi’nde sağlıklarına yeniden kavuşan evsizler, birbirleri ile tanışıp yeni dostluklar kuruyor. Barınmaevi’ne bağımlılar ile psikolojik rahatsızlığı olanlar kabul edilmiyor.

KIŞ AYLARINDA YER SIKINTISI VAR

Yetkililer, kış aylarında Barınmaevi’nde kalanların sayısının arttığını, bazen ek yatak üniteleri oluşturduklarını belirterek hastanelerde, AŞTİ’de barınmaya izin verilmemesinin Barınmaevi’ne olan talebi artırdığına dikkat çekiyor.
Yetkililer, “Evsizler bir otelde bulamayacakları hizmet ve huzuru burada buluyor. 24 saat güvenliğimiz var, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği olmak üzere günde iki kez yemek veriyoruz, ancak evsizlere para yardımı yapmıyoruz, iş imkanı olanlara iş bulmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

EVSİZLER MUTLU

Hayatın zorlukları ile baş edemeyerek sokaklarda yaşamak zorunda kalan evsizler öncelikle Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine sağladığı bu imkana minnettar olduklarını şöyle dile getiriyor.

Haydar Gedik (44): "Zonguldak’ta evimizi kaybettik, annem babam yoktu zaten, bir ablam bir de kardeşim vardı. Çalışmak için Ankara’ya geldim, iki sene AŞTİ’de yatıp kalktım, ancak şimdi kış aylarında da Büyükşehir Belediyesi Barınmaevi’nde kalıyorum. Bu imkanlar nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nden çok memnunuz, burada çamaşırlarımız yıkanıyor, banyomuzu yapabiliyoruz, yataklar tertemiz, her gün nevresimler değişiyor, yemekhane çok güzel, personel çok iyi, hepsinden Allah razı olsun."

Oktay Yiğit (50): "Büyükşehir Belediyesi’nden ve devletimizden Allah razı olsun, 4 -5 seneden beri Büyükşehir Belediyesi’nin bu imkanlarından yararlanıyorum, 15 gün kalma imkanımız var, daha sonra çıkışımız veriliyor, ama 1 hafta sonra tekrar gelebiliyorum ve tekrar geldiğimde iyi karşılıyorlar. Sıcak bir ortam, sıcak yemek, sıcak su, kalorifer, kahvaltı, televizyon her şey çok güzel. Yöneticilerimizden de çok memnunuz. Büyükşehir Belediyesi’nin bu imkanı çok güzel, bizleri hayata bağlıyor."

Süleyman Güler (52): "25 yıldır sokaklarda yaşıyorum, kurulduğundan beri de kış aylarında Büyükşehir Belediyesi Barınmaevi’ne geliyorum. Kış bittikten sonra yine sokaklara dönüyorum. Yazın Küçükesat’ta parklarda yatıyorum. Yıllarca bu semtte dönemin ünlü sinemalarında makinistlik yaptım, ancak hiçbirinde sigortam olmadığı için sosyal güvencem de olmadı. Sinemalar kapandıktan sonra işsiz kaldım. Büyükşehir Belediyesi’nin Barınmaevi’nde sıcacık yatağımız, sıcacık yemeğimiz var, sağlık sorunlarımızın tedavisi için de yöneticilerimiz yardımcı oluyorlar. Kendilerinden çok memnunuz, dışarıda soğukta yaşam mücadelesi veren insanlar için dua ediyorum." CİHAN

Yorumlar