Evlilik için sağlık raporu

Evlilik için sağlık raporu , evlilik için sağlık raporu nereden alınır , nikah için sağlık raporu nasıl alınır , evlilik için sağlık raporu almak ücretlimidir

Google Haberlere Abone ol
Evlilik için sağlık raporu

Evlilik için sağlık raporu

Evlilik için sağlık raporu alınırken öncelikle ikamet ettiğiniz ilçeye göre belirtilen kurumlara sağlık ocaklarına 2 adet vesikalık fotoğrafınız ve nüfus cüzdan fotokopileriniz ile birlikte başvurmanız gerekmektedir. Sağlık raporu için başvuranlardan genel olarak Hepatit B, Hepatit C, VDRL, HIV (AIDS) ve Talasemi taşıyıcılığı testleri için kan alınır ve akciğer filmi (verem savaşta çektireceksiniz)  istenmektedir.

Test sonuçlarına göre başvuran çiftlerden birisinin Hepatit B taşıyıcısı olduğu tespit edildiğinde, sağlıklı olan diğer kişiye ücretsiz olarak Hepatit B aşı uygulaması yapılır. Nikah memurları özellikle diğer illerden alınan sağlık rağorlarını ve tahlil sonuçları olmadan daha da önemlisi nikah dairesinin onayı bulunmadan kabul etmemektedir. Çiftlerin özellikle bu duruma dikkat etmesi gerekir. Raporu başka bir ilden alıp nikah işlemlerini başka bir ilde yaptıracak olan çiftlerin raporlarıyla beraber o ildeki nikah dairesinden herhangi birine başvurarak farklı bir ilde bikah yapabilme izinlerini almaları gerekir.

 

 

 

 

Yorumlar