Evlerini kanalizasyon suyu bastı, geceyi sokakta geçirecekler

Sultanbeyli'de, aşırı yağış nedeniyle evleri suların altında kalan 4 aile geceyi sokakta geçirmeye hazırlanıyor. Kanalizasyon borularından taşan pis su nedeniyle eşyaları kullanılamaz hale gelen ve dairelerini çamur basan 30 kişi yetkililerden...

Google Haberlere Abone ol
Evlerini kanalizasyon suyu bastı, geceyi sokakta geçirecekler

Sultanbeyli'de, aşırı yağış nedeniyle evleri suların altında kalan 4 aile geceyi sokakta geçirmeye hazırlanıyor. Kanalizasyon borularından taşan pis su nedeniyle eşyaları kullanılamaz hale gelen ve dairelerini çamur basan 30 kişi yetkililerden yardım bekliyor.

İddialara göre, Sultanbeyli'de etkili olan yağış bazı kanalizasyon borularının taşmasına neden olundu. Özellikle Yavuz Selim Mahallesi Tayyip Sokak'ta bulunan 4 ailenin evi büyük zarar gördü. Aniden basan kanalizasyon suyu nedeniyle çocuklarını alarak dışarıya koşan aileler, eşyalarını kurtaramadı. Dakikalar içinde evlerin bütün odaları kanalizasyon suyuyla doldu. Bir süre yardım bekleyen vatandaşlar destek gelmeyince kendi imkanlarıyla odaların duvarlarını kırarak suyu tahliye etmeye çalıştı. Olay sırasında Metin Sükün, Tekin Sükün, Cahit Bağcı ve Mehmet Kıvcı'ya ait evler büyük zarar gördü. Sadece çocuklarını kurtarabilen aileler, suların çekilmemesi ve yardım gelmemesi nedeniyle geceyi dışarıda geçirmeye hazırlanıyor. Defalarca belediyeye haber vermelerine rağmen yardım gelmediğini iddia eden aileler, "Belediye gerekli tedbirleri almadığı için evimiz bu hale geldi. Tüm yardım çağrılarımıza rağmen kimse gelmedi. Evlerimiz ve eşyalarımız kullanılamaz halde. Bu halde evlere girmemiz mümkün değil. Bu geceyi sokakta geçireceğiz. Yetkililer sesimizi duysunlar" diye konuştu.

Bu arada, su baskınına uğrayan evlerde kameralara ilginç görüntüler yansıdı. Çaresizlik içinde oturma odalarının duvarlarını delerek suyu tahliye etmeye çalışan vatandaşlar dikkat çekti. Bir vatandaşın suyla dolu olan banyonun kapısını açmaya çalışması sırasında fiskeyeleri andıran görüntüler oluştu.

CİHAN

Yorumlar