Evleri yıkılmak üzere olan 4 çocuklu aileye prefabrik ev yapıldı

Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) zor şartlar altında yaşayan 4 çocuklu Göksal ailesine prefabrik ev yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Evleri yıkılmak üzere olan 4 çocuklu aileye prefabrik ev yapıldı

Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) zor şartlar altında yaşayan 4 çocuklu Göksal ailesine prefabrik ev yaptı.

Belkaracaören köyünde maddi imkansızlıklardan dolayı zor koşullarda yaşayan, eşi rahatsız olan İbrahim Göksal’a vakıf tarafından 25 bin liraya yapılan 60 metrekarelik prefabrik ev düzenlenen törenle teslim edildi. Vali Balkanlıoğlu, SYDV’nin daha hassas, daha şeffaf ve daha adil bir şekilde görev yaptığını ve ayrıca devlet elinin, vatandaşlara en kısa sürede uzatıldığını söyledi. Balkanlıoğlu, “Benim bu köye ikinci gelişim. Bu köyümüzü çok güzel bulmuştum, sıcak birbirleri ile diyalog halinde, iyi geçinen temiz insanlardan oluşmaktadır. Bu köyümüz diğer köylerden biraz daha mağdur durumda. Geniş arazisi ve ovası yok, fakiri de biraz fazla durumda. Buradan bir istek ve talep geldiğinde, ilgili kurumlara yardım etmeleri için talimatlar veriyorum.” dedi.

Balkanlıoğlu, mağdur insanların kendilerine ulaştırılmasını isteyerek, görev yaptığı sınırlar içerisinde yardıma muhtaç olan kişilerin ihtiyaçlarını karşılamanın boynunun borcu olduğunu anlattı. Balkanlıoğlu, “Bu yüzden hasta, yaşlı, kimsesizlere, yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine sahip çıkmalıyız. Hepsine gerekli şartlar dahilinde yardımcı olmaya hazırız. Burada bulunmanın ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu evden sağlık, huzur ve mutluluk eksik olmasın.” diye konuştu.

SYDV Müdürü Süleyman Arı, ailenin durumu, yapılan ev ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Arı, yardımların esirgemeyen herkese teşekkür etti.

Yeni evlerine kavuşan Göksal ailesi ise çok mutlu olduklarını belirterek evin yapımına yardım eden başta Vali İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere herkese teşekkür etti.

Evin teslim törenine, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ve köy halkı katıldı. CİHAN

Yorumlar