Evinde 3 gün misafir ettiği kişiler tarafından dolandırıldı

Osmaniye'de bir maden işletmecisi, evinde üç gün misafir ettiği, kendini kıdemli albay olarak tanıtan Altay A. ve yüzbaşı olarak tanıtan Taner C.'nin kendisini dolandırdıkları iddiasıyla Bahçe Adliyesi'ne suç duyurusunda bulundu.Maden işletmecisi...

Google Haberlere Abone ol
Evinde 3 gün misafir ettiği kişiler tarafından dolandırıldı

Osmaniye'de bir maden işletmecisi, evinde üç gün misafir ettiği, kendini kıdemli albay olarak tanıtan Altay A. ve yüzbaşı olarak tanıtan Taner C.'nin kendisini dolandırdıkları iddiasıyla Bahçe Adliyesi'ne suç duyurusunda bulundu.

Maden işletmecisi Metin Kılınç, 2011 yılında bir işadamına ait, Osmaniye'deki krom ocağını almak için İstanbul’a gittiğinde, güvendiği arkadaşı Ayhan T. aracılığı ile Kıdemli Albay Altay A. ile telefonda tanıştığını belirtti. Krom ocağı için Albay Altay A.’nın yardımcı olmak istediğini, ancak maddi sıkıntısı olduğunu belirtti. Kılınç, albayın sıkıntısını gidermek için 28 Ocak 2011'de Nilüfer E. adına kayıtlı hesap numarasına 4 bin lira gönderdiğini, ancak albayın buluşma yerine gelmediğini ve o tarihten sonra da ulaşamadığını söyledi.

Maddi sıkıntı yaşamadığı için 4 bin liranın peşine düşmediğini belirten Kılınç, üç buçuk yıl sonra Altay A.’nın kendisini yeniden aradığını, 2011 yılındaki borcunu ödemek için görüşmek istediğini söylediğini anlattı. Kılınç, "Bana, İzmir’deki işlerimin takibi için de tanıdığı olan Yüzbaşı Taner C.’nin yardımcı olacağını söyledi. Bunun üzerine Kıdemli Albay Altay A.'yı ve Yüzbaşı Taner C.’yi evimde 3 gün misafir ettim. Albay, Milli İstihbarat'ta görevli olduğuna dair kimlik gösterdi. 2011 yılında aldığı borcu ödemek için 300 bin lira kredi çekeceğini, krediyi alabilmek için maliyedeki 18 bin liralık borcun kapanması gerektiğini söyledi. Kredi çıkana kadar 2 günlüğüne benden yardım istedi. 10 bin liralık müşteri çeki, 2 bin lira nakit ve başkasından borç alarak toplamda 14 bin 800 lirayı albaya teslim ettim. İkisini evimde 3 gün misafir ettim, yedirip içirdim, tişörtleri kirli olduğu için onları yıkayıp, yerine yeni gömlek verdim." dedi.

Aradan iki gün geçtikten sonra albay ve yüzbaşıyı aradığında ulaşamadığını belirten Kılınç, "Albay ve yüzbaşı, bana mesaj atıp 'bir daha bizi arama' dediklerinde ikinci kez kandırılıp dolandırıldığımı anladım. Onların peşini bırakmayacağım. Kendini yüzbaşı olarak tanıtan dolandırıcı Taner C. ile İzmir'deki işimi takip ederken e-posta ile görüşüyorduk. Facebook'tan fotoğrafını buldum emniyete verdim." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar