Evi helalleşerek yıkıldı

Adana'nın Kozan ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde yol üzerinde bulunan 2 katlı ev, Kozan Belediyesi şantiye ekipleri tarafından yıkıldı.

Google Haberlere Abone ol
Evi helalleşerek yıkıldı

Adana'nın Kozan ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde yol üzerinde bulunan 2 katlı ev, Kozan Belediyesi şantiye ekipleri tarafından yıkıldı.

    Mahalle sakinlerinin talebi üzerine yeni imar yolunun açılması için Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan’ın yol üzerinden bulunan 2 katlı evin sahibi İsmail Küçüközen ile görüşmesi ve yapılan anlaşma neticesinde evin yıkımı belediye şantiye ekipleri tarafından yapıldı.

    Evin yıkımını bizzat izleyen ve haber yapmak için yıkım alanında bulunan Gazeteci İsmail Küçüközen, zaman zaman duygulu anlar yaşadı. Babası Merhum Musa Küçüközen’e ait olan ve daha sonra kendisinin ikamet ettiği evin yeni imar yolu için yıkımının gerçekleşmesiyle ilgili bilgi veren Küçüközen, “Çocukluğumun geçtiği ve 55 yıllık olan evimizde tabi ki birçok anılarımız olmuştur. Fakat evimizin bulunduğu noktadan geçen yolun açılması elzem olan bir yol idi. Sayın Başkanımızın talepleri neticesinde yolun açılması için evimizin yıkılmasında anlaşmaya vardık. Merhum babam da ben de belediyeden emekli olan birer vatandaşız. O açıdan belediyeciliği iyi biliriz. Yerel yöneticilerimize de bu tür konularda yardımcı olmak gerektiğini düşünmekteyim. Çünkü onlarda şehrimizi daha güzel bir noktaya getirmek için çalışıyorlar. Bu yol da açılması gereken bir yol idi. Evimin kamulaştırılmasında ve yıkılması süresinde belediyemiz yetkililerine göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

    Belediye Başkanı Kazım Özgan ise "Bugüne kadar yeni yol açmak için yıktığımız evlerin hiçbirini rızasız yıkmadık. Kamulaştırma neticesinde yıkılacak evlerin sahipleri helalleşerek yıkımları gerçekleştirdik.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar