Ev hapsindeki Zirve Yayınevi sanığı memur olmak için KPSS'de ter dökecek

Malatya’daki Zirve Yayınevi’nde biri Alman uyruklu 3 Hıristiyanı öldürdüğü iddia edilen 5 gençten Abuzer Yıldırım, Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) katılma izni aldı. Zirve Yayınevi’nde 18 Nisan 2007’de Alman uyruklu Tilman...

Google Haberlere Abone ol
Ev hapsindeki Zirve Yayınevi sanığı memur olmak için KPSS'de ter dökecek

Malatya’daki Zirve Yayınevi’nde biri Alman uyruklu 3 Hıristiyanı öldürdüğü iddia edilen 5 gençten Abuzer Yıldırım, Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) katılma izni aldı.

Zirve Yayınevi’nde 18 Nisan 2007’de Alman uyruklu Tilman Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel’in boğazları kesilerek öldürülmesine ilişkin davada, olayın asıl failli olduğu iddiasıyla yargılanan 5 gençten Abuzer Yıldırım yarın gerçekleştirilecek KPSS için avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurdu. Nöbetçi ağır ceza mahkemesi, tutukluluk süresini azami 5 yıla düşüren düzenleme ile cezaevinden tahliye edilen Yıldırım’ın sınava girmesine izin verdi. Hakkında elektronik kelepçe ile ev hapsi kararı uygulanan Yıldırım, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü görevlileri eşliğinde İnönü Üniversitesi’ndeki merkezde sınava girecek. Dava kapsamında hürriyeti yoksun kılma, yağma gibi suçlamalarla 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Yıldırım, kamu kurumlarına devlet memuru alımı için yapılan KPSS’de ter dökecek.

Yıldırım, cinayeti işledikleri iddia edilen Hamit Çeker, Salih Gürler, Cuma Özdemir ile cezaevinde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü'ne kayıt yaptırmışlardı. Cezaevinde iken işletme bölümünü bitiren Yıldırım, 4 yıllık fakülte mezunu adaylar için yapılacak olan KPSS’ye girme hakkını elde ettiği öğrenildi.

OLAY

Malatya'da 18 Nisan 2007'de Zirve Yayınevinde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel bıçaklanarak öldürülmüş, zanlılardan Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Abuzer Yıldırım olay yerinde yakalanmıştı.

Üçüncü katın penceresinden kaçmaya çalışırken düşerek yaralanan Emre Günaydın, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

CİHAN

Yorumlar