Ev hanımı Nurcan, Nurteks olma yolunda ilerliyor

Son günlerde sıkça gündeme gelen girişimcilik örneklerinden biri de Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Ev hanımı Nurcan, Nurteks olma yolunda ilerliyor

Son günlerde sıkça gündeme gelen girişimcilik örneklerinden biri de Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yaşanıyor. Ortaokul mezunu olan ev hanımı Nurcan Önat, çeyizlik eşya üretip çevre ilçelere satıyor. Dört çocuk annesi, 37 yaşındaki Önat, KOSGEB’den aldığı hibe destekle bölgede bir ilke imza atarak elyaf yorgan ve uyku seti üretmeye başladı. 40 bin lira sermayeyle kurduğu atölyede şimdilik üç kişiyle çalışan Önat, geleceğe ilişkin hedefini, marka olmak şeklinde açıklıyor.

Nurcan Önat, yıllardır planladığı fakat bir türlü hayata geçiremediği iş fikrini, KOSGEB’den aldığı 30 bin lira hibe destekle gerçeğe dönüştürdü. Üzerine 10 bin lira da kendi sermayesini koyan Önat, 150 metrekarelik atölyesinde yaklaşık dört aydır yaptığı elyaf yorgan, uyku seti, kanepe pedi gibi ürünleri, başta Elbistan olmak üzere çevre ilçelere de satmaya başladı. Önat, Elbistan’da çeyizlerin vazgeçilmezi olan yün döşek ve yorgan hazırlama işini de makineyle yaptıklarını belirterek, “Küçük bir işletme olarak burayı açtım ama hedefim, kendi markamızla kendi ürünümüzü üretecek fabrikayı açmak.” dedi. Elbistan’ın sayılı kadın girişimcilerinden olan Önat, atölyesindeki makinenin Kahramanmaraş ve bölgede ilk olduğunu da vurgulayarak, “KOSGEB’in açtığı eğitimlere katıldım ve girişimcilik belgemi aldıktan sonra hibe başvurusunda bulundum. Bize eğitim veren hocamızın, ‘Elbistan’da olmayanı yapın.’ tavsiyesiyle elyaf yorgan ve uyku seti üretmeye karar verdim ve atölyemdeki makineyi aldım. Dört ay önce başladığım işyerimde, bugüne kadar 2 bin 500 yorgan ürettim. Başta Elbistan olmak üzere çevre ilçelerdeki çeyizevlerine satış yapıyorum. Şimdilik üç kişiyle çalışıyoruz. Henüz işin başındayız, ileride çalışan sayımız artacak. Yün yorgan ve döşek işleme işini de makineyle yapıyoruz. Yünü yıkayıp yorgan ya da döşek şeklinde işleyip teslim ediyoruz. Düğün sezonu yeni başladı ama talep çok. Müşterimiz de elini değdirmeden çeyizi hazırlandığı için çok memnun.” şeklinde konuştu.

Nurcan Önat, kendi işinin patronu olma hikayesini ise şöyle anlattı: “Bayanların yapamayacağı iş yok. Yapmak istedikten sonra her şeyi yapabiliyoruz. Bunu gösterdiğimi düşünüyorum. Ben kadınların kendi işinin patronu olabileceğini ispatlamak ve daha da güçlenebileceğini göstermek istiyorum. İnsan isterse her şeyi yapabiliyor. Ben istedim ve yaptım. Şimdi daha iyisini istiyorum ve yapacağım. Kadınların iş hayatında çok zorluklar yaşadığına birebir şahit oldum, bunu çalışarak yaşadım. İnanıyorum ki kadınlar çok güçlü, hem evin hem işin hem de çocuğumuzun yüküyle başedebilecek kadar güçlüyüz. İş hayatında bizim de yerimiz olmalı. Ben bunu başardım, öncelikle cesaret diyelim. Herkes kendine güvensin. Herkesin yapabileceği bir iş var, bir cevheri var. Şimdi tek hedefim, Türkiye’de Nurteks markasını oluşturmak.” CİHAN

Yorumlar