ETİK Başkanı İşler: Başıboş sokak köpekleri turistleri korkutuyor

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, İzmir’in sokak ve caddelerindeki başıboş sokak köpeklerinin insanların güvenliğini ve turizmi olumsuz etkilediğini s.

Google Haberlere Abone ol
ETİK Başkanı İşler: Başıboş sokak köpekleri turistleri korkutuyor

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, İzmir’in sokak ve caddelerindeki başıboş sokak köpeklerinin insanların güvenliğini ve turizmi olumsuz etkilediğini söyledi. Turizmciler olarak hayvansever bir sektör olduklarının altını çizen İşler, yerel yönetimleri göreve çağırarak, sokak hayvanlarına daha uygun yaşam şartları sunulması, hayvan barınaklarının yaygınlaştırılması ve bu başıboşluğun önüne geçilmesini istedi.

Konu hakkında turistlerden de sıklıkla şikâyet aldıklarını belirten ETİK Başkanı İşler, “Turizm sektörü olarak hayvansever bir sektörüz ancak sokak köpeklerinin artık özgürlük alanımıza kadar girip çeşitli tehlikelerle hayatımızı zorlaştırması, farklı açıdan ele alınması gereken bir problemdir. Türkiye’nin en önemli turizm kentlerinden biri olan İzmirimiz'in cadde ve sokakları, maalesef başıboş köpeklere teslim edilmiş durumda. Şehir merkezinde çete halinde gezen bu köpekler, her ne kadar kayıt etiketli olsalar da sürdürülebilir bir sağlık takibi yapılmadığı için çoğu zaman toplum sağlığı açısından risk oluşturmaktadır. Turistlerden sıklıkla aldığımız şikayetlere göre ısırılmaya kadar varan vakalar görülmekte. Başıboş sokak köpekleri, aynı zamanda çocuklarımızın oyun alanlarına dışkılarını bırakarak sağlıklarını da tehdit etmektedir.” dedi. Kruvaziyerle gelen ve şehri dolaşan turistlerin de sıklıkla bu köpeklerin saldırısına uğradığını vurgulayan İşler, “Bizler turizmciler olarak, bizzat ETİK’in de girişimleriyle hayvan barınakları ve belediyelerle yemek artıklarımızın sokak hayvanlarının yararına kullanılması yönünde işbirliği içindeyiz. Hayvanseverler bizleri lütfen yanlış anlamasın, o hayvanların itlaf edilmesini istemiyoruz ancak daha iyi şartlarda yaşayabileceği ortamlar istiyoruz. Böylelikle hem kentin turizmi kazansın hem de bizlerin de özgürlük alanı sınırlandırılmasın. Aksi halde etrafımızda köpek istilası devam edecektir. Şehrin yüzakı olmayan bir görüntünün baş aktörleri olacaktırlar. Bizler de bu utancı mimarları olacağız.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar