Ethem Sarısülük ailesi tarafından Kızılay’da anıldı

Geçen sene 1 Haziran’da Ankara’daki Gezi olaylarında polis tarafından vurulan ve daha sonra yaşamını kaybeden Ethem Sarısülük vurulduğu yerde ailesi tarafından anıldı. Sarısülük’ün vurulduğu yer olan Kızılay Güven Park’ta geniş...

Google Haberlere Abone ol
Ethem Sarısülük ailesi tarafından Kızılay’da anıldı

Geçen sene 1 Haziran’da Ankara’daki Gezi olaylarında polis tarafından vurulan ve daha sonra yaşamını kaybeden Ethem Sarısülük vurulduğu yerde ailesi tarafından anıldı.

Sarısülük’ün vurulduğu yer olan Kızılay Güven Park’ta geniş güvenlik önlemeleri alan polis vatandaşların Ethem Sarısülük’ün vurulduğu yerde toplanmasına izin vermedi. Zaman zaman polis ile vatandaşlar arasında tartışma yaşandı.

Saat 17.00 civarında Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük, kardeşleri ve bir grup vatandaş Ethem Sarısülük'ü vurulduğu yerde anmak için Kızılay’a geldi. Polis ile görüşen aile daha sonra Ethem Sarısülük’ün vurulduğu yerde toplandı. Sarısülük’ün vurulduğu yere karanfil atan ailesi ve arkadaşları zaman zaman slogan attı. Grup kısa süre oturma eylemi yaptıktan sonra bulundukları yerden ayrıldı.

Polis’in Kızılay Güven Park’ta aldığı güvenlik önlemleri ise devam ediyor.

CİHAN

Yorumlar