Esnafa işini büyütmesi için kooperatiften kredi fırsatı

Samsun 19 Mayıs Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Adnan Konaş, esnaf ve sanatkara düşük faizli 150 bin TL üst limitli işletme kredisi, 300 bin TL üst limitli taşıt alımı, demirbaş alımı ve iş yeri edindirme kredisi...

Google Haberlere Abone ol
Esnafa işini büyütmesi için kooperatiften kredi fırsatı

Samsun 19 Mayıs Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Adnan Konaş, esnaf ve sanatkara düşük faizli 150 bin TL üst limitli işletme kredisi, 300 bin TL üst limitli taşıt alımı, demirbaş alımı ve iş yeri edindirme kredisi imkanı sağladıklarını belirtti.

Adnan Konaş, esnaf ve sanatkara en uygun kredilerin kooperatifler aracılığıyla sunulduğunu belirterek, "Geçtiğimiz günlerde yapılan düzenlemeyle esnaf ve sanatkara kooperatifler aracılığıyla sunulan işletme kredisi miktarı 125 bin liradan 150 bin TL'ye çıkarıldı. Ayrıca taşıt alımı, demirbaş alımı ve iş yeri edindirme kredisinin üst limiti ise 300 bin TL oldu. Kredi faizlerinin yüzde 4′lere kadar düşmesinin yanı sıra kredilerden alınan bloke sermaye payı 1.5 puandan 1′e çekilmiştir. Ayrıca Halk Bankası’nın kredilerden aldığı 1 puanlık komisyon payı ise yarım puana düşürülmüştür. Böylece esnaf kredi faizinde artış olmadığı gibi faiz yükünü de 1 puan indirmiş oluyoruz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar