Eskişehir’deki olaylı Soma protestosu: 6 kişi gözaltına alındı

Eskişehir’de polis tarafından yapılan operasyonda, kentte geçtiğimiz günlerde düzenlenen Soma faciasına yönelik eylemde, terör örgütü propagandası yaptıkları, bankaların camlarını kırdıkları ve kamu malına zarar verdikleri gerekçesiyle...

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir’deki olaylı Soma protestosu: 6 kişi gözaltına alındı

Eskişehir’de polis tarafından yapılan operasyonda, kentte geçtiğimiz günlerde düzenlenen Soma faciasına yönelik eylemde, terör örgütü propagandası yaptıkları, bankaların camlarını kırdıkları ve kamu malına zarar verdikleri gerekçesiyle aralarında yaşı küçük bir çocuğunda yer aldığı 6 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili 2 kişinin daha arandığı öğrenildi.

    Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Özel Hareket, Terörle Mücadele, İstihbarat Şube ekipleri eşliğinde kentte önceden tespiti yapılan bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Sabahleyin yapılan ‘Şafak’ operasyonunda, birinin yaşı küçük 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. İki şüphelinin de daha kimliğinin belirlendiği ve arandığı kaydedildi. Şüphelilerin, kentte geçtiğimiz günlerde Soma faciasına ilişkin yapılan eylemlere katılarak terör örgütü propagandası yaptıkları, eylemler sırasında 15 bankanın camlarını kırdıkları ve kamu kalına zarar verdikleri iddiasıyla gözaltına alındığı iddia edildi. Gözaltına alınan şüphelilerden birinin yaşı küçük olduğu için Çocuk Şubeye götürüldüğü, diğer 5 kişinin ise sorgusunun Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde devam ettiği kaydedildi. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinin akabinde adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.

    Geçtiğimiz günlerde kentte Soma faciasına ilişkin protesto eylemi yapılmış, bu sırada bir grup Yunus Emre Caddesi’ndeki AK Parti il binasına yürümek istemiş ve polis grubun yürüyüşüne izin vermemişti. Bunun üzerine grup caddeye barikat grup polise saldırmıştı. Çıkan olaylarda 2 polis müdürü hafif yaralanmış, eyleme katılan bazı kişiler tarafından 15 bankanın camları kırılarak zarar verilmişti.

    Eylemler sırasında çevreye zarar veren kişilerin mobese ve işyerlerinin kameralarından kimliklerinin tespit edildiği öğrenildi ve bunun üzerine operasyonun gerçekleştirildiği kaydedildi. CİHAN

Yorumlar