Eskişehir’de sandık başındaki 2009'dan kalma ‘evet’ mührü YSK'ya iletildi

Eskişehir'de 30 Mart yerel seçimlerinde oy sayımlarının devam ettiği sırada Emine Cahide Karaali İlkokulu'nda 2009 yılı yerel seçimlerinden kaldığı belirtilen 'evet' mührü bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir’de sandık başındaki 2009'dan kalma ‘evet’ mührü YSK'ya iletildi

Eskişehir'de 30 Mart yerel seçimlerinde oy sayımlarının devam ettiği sırada Emine Cahide Karaali İlkokulu'nda 2009 yılı yerel seçimlerinden kaldığı belirtilen 'evet' mührü bulundu. 3 müşahit tarafından oy sayımının yapıldığı masa üstünde bulunan 'evet' mührüyle ilgili polise ve okul müdürüne bilgi verildi. Ancak iddiaya göre, okul müdürü, "Bu saatte seçim mi kaldı" diyerek bir şey yapmadığı, mührün 2009'dan kalma olduğu, aynı mühürden kendisinde bir tane daha bulunduğu, istemeleri halinde verebileceğini söylediği belirtildi. CHP'nin söz konusu okuldaki seçim sorumlusu Mehmet İlhan, 3 şahidin imzasıyla kayıt altına aldığı 2009 yılından kalma 'evet' mührü ile ilgili İl Seçim Kurulu'na şikayete bulunarak konuyla ilgili bilgi istedi.

İlhan, İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na yazdığı dilekçede, Sazova Mahallesi'ndeki Emine Cahide Karaali ilkokulunda CHP’nin okul sorumlusu olduğunu belirterek, seçim günü gece saat 23.00 sıralarında 1483 nolu sandık odasında Suna Bağışlar, Ayşe Kırmızı, Yücel Güngör tarafından masa üstünde ‘evet’ mührü bulunduğunu anlattı. Olayla ilgili polise ve okul müdürüne de haber verildiğini aktaran İlhan, dilekçesinde şöyle dedi: "Bu saatte iki sandıkta sayım devam etmekteydi. Mühür ile ilgili olarak okul müdürü, 'bu saatte seçim mi kaldı' diyerek olayla ilgili bir şey yapmamıştır. Bana da mührün 2009’dan kalma mühür olduğunu söyledi. Burada ne işi olduğunu sorunca, 'Bende bir tane daha var, size verebilirim, alın sizin olsun' dedi. Okul müdürü sonra görevlilere bu mührü, 'işi hızlandırmak için verdim, ama mühür şimdiki mühre benzemediği için kullanılmamış' cevabını verdi."

İlhan, dilekçesinde, "2009 yılından kalma bu mühürlerin okulda, müdür de ne işi var? Bu mühürlerin seçim kuruluna iade edilmesi gerekmiyor mu?” diye sorarak, şu ifadeleri kullandı: "Bu durumu gördüm, yasal işlem yapacağımı belirttim. Tutanak tutup, ardından olay yerinden ayrıldım. Tuttuğum tutanağı şahitlerinde imzası ile dilekçemde size iletiyorum. Durumun incelenmesini, olayın incelenmesini ve sorumlular hakkında yasal işlem yapılmasını istiyorum." CİHAN

Yorumlar