Eskişehir’de Bervin Elvan protestosunda biri polis iki kişi yaralandı

Eskişehir’deki Bervin Elvan protesto gösterisinde, biri polis ile bir eylemci yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir’de Bervin Elvan protestosunda biri polis iki kişi yaralandı

Eskişehir’deki Bervin Elvan protesto gösterisinde, biri polis ile bir eylemci yaralandı. Atılan taşla alnından yaralanan polis ile göstericinin hastanede tedavileri yapıldı.

Espark Alışveriş Merkezi önünde toplanan göstericiler, AK Parti il binasının bulunduğu Yunus Emre caddesine yürüyüşe geçti. Polis, Yunus Emre Caddesine geldiklerinde AK Parti il binasının önüne gelmek isteyen gruba izin vermeyince olaylar çıktı. Polis barikatı ile karşılaşan eylemciler, bir süre güvenlik güçleriyle tartıştı. Uyarıları aldırmayan eylemciler daha sonra polis barikatını yarmak için polise taş, şişe ve havai fişeklerle saldırdı. Poliste ilk etapta göstericilere TOMA’dan tazyikli su ile karşılık verdi. Tazyikli suyun üzerlerine gelmesiyle geri çekilen göstericiler daha sonra 100 metre ilerde toparlandı. Sonra yeniden polisin barikatını yarmaya çalıştı.

Bu arada, başına taş isabet eden bir polis memuru yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Alnına dikiş atılan polis memurunu, tomografisi çekildi. Yunus Emre Caddesi’ndeki polis ile eylemciler arasındaki olaylar devam ediyor. CİHAN

Yorumlar