Eski Ülkücü Torun: HSYK'nın bakana bağlanması adaleti zedeler

Yozgatlı eski Ülkücü Mehmet Torun, HSYK’nın Adalet Bakanlığı'na bağlanmasının hukuk ve adalet yapısını zedeleyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Eski Ülkücü Torun: HSYK'nın bakana bağlanması adaleti zedeler

Yozgatlı eski Ülkücü Mehmet Torun, HSYK’nın Adalet Bakanlığı'na bağlanmasının hukuk ve adalet yapısını zedeleyeceğini söyledi. Torun, 12 Eylül askeri darbesi döneminde cezaevinde gördüğü işkenceleri ve yaşadıkları acıyı tekrar yaşamamak için 12 Eylül Referandumu'nda Anayasa değişikliği için evet dediğini belirtti.

Yozgat'ta yaşayan Mehmet Torun (50), HSYK’nın önceki yapısının değişmesi için 2010 yılında 12 Eylül Referandumunda evet dediğini belirterek, “Bizler diğer illerdeki ülküdaşlarımızla birlikte hareket ederek, referandumda inandığımız dava partisi liderine rağmen oylarımızı 12 Eylül'de yaşadığımız acıların, sıkıntıların hesabının sorulması için evet diye verdik. Bu geçen sürede hesap sorulmadığı gibi bu anda da hesap sorulmasının önünü kapatarak bizlere hayal kırıklığı yaşattı. Şu an söyledikleri ile önceki söyledikleriyle tamamen zıt ifadeler kullanılmaya başlandı.” dedi.

Cemaat üyelerini yakından tanıdığını ve onların, ülkenin birliği ve bekası için çalıştıklarını söyleyen Torun, “Türk milletinin bekası Türk milletinin yükselme sevdasına gönül vermiş Ülkücüler olarak cemaat üyelerini tanıyorum. Onlar bu memlekete sevdalılar ve memleketin bekası için çalışıyorlar. Bu konuda yanlış anlaşılmalar olduğu kanaatindeyim. Bazı cemaate karşı olan insanların suçlu cemaati göstererek hedef saptırmanın gayreti içinde olduğuna inanıyorum. Bu da hukuk çerçevesiyle aydınlatılacağını düşünüyorum. Bu da 17 Aralık Yolsuzluğu'nun üzerinin kapatılması için gündemi değiştirme, olayları saptırma olarak görüyorum. Yolsuzlukların, usulsüzlüklerin üzerinin kapatılması için böyle girişimlerin olması bizleri üzmektedir. Paralel yapı veya örgüt benzeri şeyler varsa Başbakan, bunun hukuk çerçevesinde yargılanmasını sağlasın, ben paralel yapı söylemlerine inanmıyorum. Savcı ve hakimlerin art niyetli olduklarına ben inanmıyorum, eskiden hakim, savcılara başka düşüncedeler diye güvenmiyoruz, şimdi başka düşüncedeler diye güvenmiyoruz, bunlar doğru olan şeyler değil, sadece yolsuzluk olaylarının üzerinin kapatılmaya çalışması ile gündemi başka şeylere çekiyor. Savcının ne dediğine, soruşturmanın nereye vardığını bırakıyorlar, polisin nasıl oturduğu, savcının bildiri dağıtmasına takılarak gündemi meşgul ediliyor. Polise ve savcıya olayların üzerine cesaretle gittiği için teşekkür edilerek tebrik edilmesi gerekir. Bu sayede zedelenen güvenlerinin geri kazandırılması lazım yoksa seçimlerde bu sandığa da yansıyacaktır." diye konuştu.

"ADALET BAKANLIĞI'NA BAĞLANMASI HSYK’NIN YAPISINA ZARAR VERİR"

HSYK’nın Adalet Bakanlığı'na bağlanması ile HSYK’nın yapısının büyük zarar göreceğini vurgulayan Torun, şöyle konuştu: "HSYK’nın Adalet Bakanlığı'na bağlanması ile HSYK’nın yapısı değişecek, değişmesi halinde hukuk ve adalet yapısı zedelenecektir, bu girişimin yapılmaması lazım. Bu konuda uzman kişilerin açıklamalarında da Anayasa Mahkemesi'nden döneceği kansısındayım. Ama bu tür işlemlere gerek kalmadan diğer siyasi partilerle birlikte ortak karar alınarak böyle bir çalışma yapılması lazım."

"YOZGAT TERÖRE EN FAZLA ŞEHİT VEREN İLLERİN BAŞINDA GELİYOR"

Yozgat’ın, en fazla şehit veren illerin başında geldiğini söyleyen Torun, "PKK’ya af söylentileri ile şehit ailelerinin yüreklerini sızlatıyor. Şehitlerimiz, bizim için genç yaşta, vatanı için canlarını feda ettiler. HSYK’nın bakanlığa bağlanması ve yapılan çalışmalar PKK’ya af söylentilerini doğruluyor. Böyle bir girişimin olmasını biz doğru bulmuyoruz. Hükümetin bu yanlıştan biran önce dönmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.


CİHAN

Yorumlar