Eski Milletvekili Filiz: Hükümet paralel devleti Güneydoğu'da arasın

Kırıkkale 19, 20 ve 21. Dönem Milletvekili Hacı Filiz, Hükümet'in söylediği paralel devlettin Güneydoğu’da yapılanmaya devam eden KCK’da aranması gerektiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Eski Milletvekili Filiz: Hükümet paralel devleti Güneydoğu'da arasın

Kırıkkale 19, 20 ve 21. Dönem Milletvekili Hacı Filiz, Hükümet'in söylediği paralel devlettin Güneydoğu’da yapılanmaya devam eden KCK’da aranması gerektiğini belirtti. Filiz, paralel devlet diye adlandıran insanların Türkiye’de ve dünyada büyük hizmetlere damga vurduğunu söyledi.

Haşaşiler diyerek birçok insanı zan altında bırakmaya çalışan başkan Recep Tayyip Erdoğan ve yandaşlarının düne kadar hizmetti övdüğünü ifade eden Filiz, “Ne oldu da bir anda çark ettiler.? Bizler bu hizmetleri alkışlıyoruz ve alkışlamaya devam edeceğiz. Dünyada 160 ülkede okulu bulunan bir devlet daha gösterin. Türkçe, dünyada birinci sıraya yükseltiliyor. Bu hizmetleri görmemezlikten gelinmez.” dedi.

Filiz, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Mağdurum diye gelen Başbakandan mağrur bir Başbakan meydana getirildiği için rahatsızım. Başbakan kendisine yanlış yaptığını söyleyenleri hainlikle, darbe yapmakla, haşhaşilikle suçladığı için rahatsızım. Yolsuzluk soruşturmalarının önünü kapatmak için verdiği ölümüne mücadeleden dolayı rahatsızım. Bakan, bakan oğulları ve Halk Bankası genel müdürü hakkında savcılık yolsuzluk soruşturması açtı. Başbakan ne yapıyor, yolsuzluk soruşturmalarının üstünü örtmek için bütün gücü ile müdahale ediyor ama Halk Bankası genel müdürü ayakkabı kutusundaki paraları, ‘buraya birileri koymuş benim haberim yok’ demiyor.

TOKİ’den sorumlu bakan ise istifa edecekse Başbakan etsin, o emretti ben yaptım diyor. Başbakan komplo var diyor. Bunu paralel devlet yaptı diyor. Başbakan paralel devleti yanlış yerde arıyor. Barzani ile miting yaptığın, Kürdistan'a selam gönderdiğin Diyarbakır'a bir bak Sayın Başbakan. Çözüm süreci diyerek anlaşmaya çalıştığın KCK-PKK-Öcalan adamlarının cirit attığı Güneydoğuya bir bak Sayın Başbakan. Van'a bir bak Sayın Başbakan, belediye başkan adayına neler yapılıyor oraya bir bak Başbakan. Adayın vallahi korkmuyorum diye bağırıyor. Şırnak'ta askeri araçlar yoldan geçerken etrafında PKK bayrakları sallıyorlar. Başbakan'ın Güneydoğu politikasında yaptığı yanlışların hesabının MHP’ye oy vermekle hedefine ulaşacağına inandığım için MHP diyorum. 1991 seçimlerinde desteğini aldığım Mustafa Pekdoğan'a destek vermek için mağdurdan mağrur meydana getiren DYP seçmenine sesleniyorum. Mağdurdan mağrur meydana getiren Anavatan Partisi seçmenine sesleniyorum. Dün bozkurt işareti yapıp bugün yapmayanlar varsa onlara sesleniyorum. Gün, bugün. Milletvekilliğim boyunca binlerce gencin iş sahibi olmasında, binlerce hemşehrimin sorunlarını çözmekte Allah’ımın da yardımı ile yapabileceklerimin en güzelini yaptım. Sizlerden kendi seçimlerimde illa bana oy verin demedim ama bugün ülkemizin selameti için gün, bugün olduğu için oylarınızı vereceğiniz tek yer MHP diyorum.”

CİHAN

Yorumlar