Eski İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu sağlık kontrolünden geçirildi

Ergenekon davasının hükümlü sanığı eski İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere İstanbul Tıp Fakültesi’ne getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Eski İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu sağlık kontrolünden geçirildi

Ergenekon davasının hükümlü sanığı eski İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere İstanbul Tıp Fakültesi’ne getirildi. Anayasa Mahkemesi'nin kararı üzerine öğle saatlerinde hastaneye getirilen Hilmioğlu, gastroenteroloji, hepatoloji, psikiyatri bölümündeki 5 saat süren muayenelerin ardından 17.00’da hastaneden çıkarılıp tekrar cezaevine götürüldü.

Süreç hakkında bilgi veren Fatih Hilmioğlu'nun avukatı ve kardeşi Hayati Hilmioğlu, kimsenin görevini yapmadığını, konuyu Cumhurbaşkanlığı’na aktardıklarını söyledi. Kardeşinin 5 yıllık tutukluluk süresince yargılamanın içerisinde olduğunu belirten Hayati Hilmioğlu, “Gördüğüm şu, Adli Tıp Kurumu baskı altında, üniversiteler baskı altında, devlet hastaneleri baskı altında, bilirkişi müesseseleri baskı altında, TÜBİTAK baskı altında, yargı tamamen baskı altında. Bu baskı altında Türkiye bir yere gidemez. Mutlak surette yargının normal mecrasına oturtulması lazım.” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞIYLA BU KONUNU BİR ALAKASI YOK

Fatih Hilmioğlu’nun yaşadıkları, rahatsızlıkları, raporları ortadayken kendisinden başka bir şey beklenemeyeceğini ifade eden Hayati Hilmioğlu, “Biz bunları mahkemeye sunuyoruz, “Adli Tıp Kurumu bizi bağlar” diyor. Adli Tıp Kurumu’na diyoruz ki, oradan da rapor çıkmıyor. Yani bir kurum görevini yapsa yeterli. 13. Ağır Ceza Mahkemesi görevini yapsa yeterli, Adli Tıp Kurumu yapsa yeterli. İkisi de görevini yapmıyor. Konuyu ta Cumhurbaşkanlığı'na atıyorlar. Ya Cumhurbaşkanlığıyla bu konunun bir alakası yok. Cumhurbaşkanlığı’nın sistemi farklı. Sayın Cumhurbaşkanı ilgileniyor, teşekkür ederim, fakat usul öyle değil. Biz Cumhurbaşkanlığı’na müracaat etmemiz için önce Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaat ediyoruz. Cumhuriyet Başsavcılığı konuyu Adalet Bakanlığı’na aksettiriyor. Adalet Bakanlığı konuyu Adli Tıp’a gönderiyor. Adli Tıp Kurumu’ndan rapor çıkıyor. O rapor üzerine Adalet Bakanlığı, yeniden o raporla beraber Cumhurbaşkanlığı’na durumu sunuyor. Fakat Adli Tıp Kurumu zaten Sayın Cumhurbaşkanı’nın isteği tipte bir rapor verirse, Cumhurbaşkanı’na gerek yok. Adli Tıp Kurumu’nun o raporu, zaten mahkeme tarafından değerlendiriliyor ve tahliye için yeterli o. Adli Tıp Kurumu böyle bir rapor vermiyor. Adli Tıp Kurumu bir takım baskıların altında görevini yapmıyor. İşin özü bu.” şeklinde konuştu.

Hilmioğlu, açıklamalarının ardından beraberindekilerle birlikte hastaneden ayrıldı.
CİHAN

Yorumlar