Eski fabrikanın yıkama havuzunda boğuldu

Eyüp’te yıkılan bir kumaş fabrikasının yıkama havuzundaki su birikintisine düşen yaşlı adam boğuldu.

Google Haberlere Abone ol
Eski fabrikanın yıkama havuzunda boğuldu

Eyüp’te yıkılan bir kumaş fabrikasının yıkama havuzundaki su birikintisine düşen yaşlı adam boğuldu. İtfaiye şahsın cesedini yaklaşık 2,5 saatte çıkartabildi. Olay yerindeki incelemelerin ardından ceset Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Olay, Güzeltepe Mahallesi Mareşal Fevzi çakmak Caddesi üzerinde bulunan ve yıkımı gerçekleştirilen fabrika arazisi üzerinde meydana geldi. İddialara göre, toplayıcılık yapan ve isminin Mücafer Baş olduğu öğrenilen 60 yaşlarındaki şahıs hurda malzemeler bulmak için fabrika arazisine geldi. Eski kumaş fabrikasının boyama havuzunun bulunduğu yere gelen şahıs, henüz bilinmeyen sebeple su dolu havuza düştü. Bu sırada molozların arasında demir toplayan Rüstem Sever ve çevredekiler yaş adamın çığlıkları üzerine yardıma koştu. Vatandaşlardan biri giysilerini çıkartarak havuza girdi. Rüstem Sever de kopan ağaç dallarını tutunması için yaşlı adama uzattı. Mücafer Baş, çevredekilerin bütün çabasına rağmen çöp ve suyla dolu havuzda gözden kayboldu.

Rüstem Sever ve olay yeri yakınındaki fabrika çalışanları durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri havuza düşen adamı kurtarmak için adeta zamana karşı yarıştı. Şahsın yerini tespit edemeyen itfaiyeciler, vidanjör yardımıyla havuzdaki suyu boşaltmaya başladı. Vatandaşlar da ağaç dallarıyla yaşlı adamı bulmak için çabaladı. Suyun iyice azalmasının ardından havuza giren itfaiye eri yaşlı adamı aramaya başladı ancak yine başarılı olamadı. Yaklaşık 2,5 saat sonra havuzdan çıkartılan yaşlı adamın hayatını kaybettiği tespit edildi. Şahsın cesedi olay yerindeki incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

HİÇBİR UYARI İŞARETİ YOK

Olayı anlatan Rüstem Sever, demir topladığı sırada Mücafer Baş isimli şahsın sesini duyduğunu ve hemen yardıma koştuğunu anlattı. Sever, kendisine ağaç dalı uzattığını ancak yaşlı adamın tutamadığını aktardı. Sever, havuza giren bir gencin de adamı kurtaramadığını söyledi. Olay yeri yakınındaki fabrikanın sahibi olduğunu belirten Ali Öztürk de olayın meydana geldiği yerin 3 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından istimlak edildiğini ve üzerindeki fabrikanın da 3 ay önce yıkıldığını ileri sürdü. Öztürk, büyük tehlike oluşturmasına rağmen belediyenin gerekli önlemi almadığını ve hiçbir uyarıda bulunmadığını iddia etti.

Mücafer Baş’ın hayatını kaybettiği havuzdaki suyun asitli olduğu öne sürüldü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

CİHAN

Yorumlar