'Eşinize göstereceğiniz sevgi ve saygı ile gönlünü fethedin'

Erzincan Müftüsü Galip Akın, bayanlara eşlerine karşı tatlı dilli olmaları tavsiyesinde bulunarak, "“Eğer sonuç almak istiyorsanız, acı söz, hakaret, tartışma ve eşinizi incitmekle bir yere varamazsınız.

Google Haberlere Abone ol
'Eşinize göstereceğiniz sevgi ve saygı ile gönlünü fethedin'

Erzincan Müftüsü Galip Akın, bayanlara eşlerine karşı tatlı dilli olmaları tavsiyesinde bulunarak, "“Eğer sonuç almak istiyorsanız, acı söz, hakaret, tartışma ve eşinizi incitmekle bir yere varamazsınız. Tatlı dilli olun. Tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkardığına göre, eşiniz yılandan da mı kötü? Önce siz eşinize göstereceğiniz sevgi, saygı ile gönlünü fethedin. Onun isteklerini yerine getirerek kozlarını elinden alın." dedi.

Erzincan’da kadınlara yönelik ‘Aile İçi Şiddet ve Çözüm Yolları’ konulu seminer düzenlendi. İl Müftüsü Galip Akın tarafından düzenlenen seminerde, eşler arası yaşanan geçimsizlikler ve şiddet hususlarının önlenmesi konusunda bilgi aktarıldı.

Müftülük konferans salonunda düzenlenen ve seminere konuşmacı olarak katılan Müftü Galip Akın, kadınlara önemli nasihatlerde bulundu. Çok sayında kadının ilgi ile dinlediği seminerde aile içi şiddet ve çözün noktaları hakkında önemli ipuçları veren Müftü Galip Akın, “Eşler arası geçimsizliklerde ‘şiddet’ önemli bir rol oynar. Erkeğin otoritesini kuramadığı zaman, en sık başvurduğu silah dayaktır. Toplumumuzda dayakla ilgili çok yanlış tutum ve kabullenmeler var. Kimi erkekler dayakla otorite kurar ve sürdürür. Bazen de dayak, ters teper, otoriteyi kırar. Kimi durumlarda ise dayak etkili olur; ancak erkek sevgiyle değil, hep korkuyla ve nefretle hatırlanır. Kadın, erkeğini kızdırmamak, ağır hakarete uğramamak veya dayak yememek için istemeyerek saygı gösterir. ‘Her şeyden önce şefkati sonsuz olan Rabbimiz, ‘şefkat kahramanı’ olan kadınları erkeklere emanet etmiş. Emanete hıyanet etmemelerini, emin ve güvenilir olmaları gerektiğini her fırsatta vurgulamış ve onları yani biz erkekleri bu konuda uyarmıştır. Evlilik, eşler arasındaki aşk ve sevginin şiddetlenmesi ve kuvvet kazanması anlamına gelmelidir, sertlik göstermek, dayak ve şiddete başvurmak ve sonuçta ayrılığa kapı aralamak değil.” açıklamasında bulundu.

DAYAKLA SEVGİ BAĞDAŞMAZ

Seminerde dayakla sevginin bağdaşmayacağını söyleyen Müftü Akın, “Düşünün! Eşinizde ne kadar güzel huylar, meziyetler, hünerler var. Olumlu hareket onun başarısını, size karşı olan güvenini ve sevgisini arttırır; dayak ve hakaret sizdeki meziyetleri öldürür, şevkinizi kırar. ‘Beni sopalayan bir erkek için mi bunca sıkıntıya katlanıyorum’ diye düşünürsünüz. Dayak, şefkatle de bağdaşmaz. Kadın bazı bakımlardan zayıf ve erkeğin desteğine muhtaç bir şekilde yaratılmıştır. Zaten yüreğiniz ona karşı şefkat ve merhamet hisleriyle doludur. Hem dayak erkeği yanlış tanıtır. Konuşarak, teşvik ederek, ödüllendirerek ikna yoluna gitmeliyiz. Temel hak ve özgürlüklerden hiç kimse mahrum edilmemelidir."

KADINLAR TATLI DİLLİ OLMALI
Müftü Galip Akın, “Eğer sonuç almak istiyorsanız, acı söz, hakaret, tartışma ve eşinizi incitmekle bir yere varamazsınız. Tatlı dilli olun. Tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkardığına göre, eşiniz yılandan da mı kötü? Önce siz eşinize göstereceğiniz sevgi, saygı ile gönlünü fethedin. Onun isteklerini yerine getirerek kozlarını elinden alın. Erkekler de dayaktan medet ummamalıdırlar. İsteklerini, zor ve baskıyla değil, tatlılıkla ve güzellikle yaptırmaları gerekmektedir. Ailece sevin, sevilin, övün ve hak edeni takdir edin. Böyle yapmakla bir şey kaybetmez, aksine çok şeyler kazanırsınız. Böyle olursa ancak ailede hayat gerçek manada huzura ve mutluluğa dönüşecektir.” dedi. CİHAN

Yorumlar