Eşinin böbreğiyle hayata tutundu

Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde, eşinin bağışladığı böbrekle sağlığına kavuşan Hatice Korkmaz, “Eşim ‘böbreğimi veririm’ dediğinde beni çok sevdiğini anladım. Allah eşimden razı olsun.” dedi. Kilis’te yaşayan...

Google Haberlere Abone ol
Eşinin böbreğiyle hayata tutundu

Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde, eşinin bağışladığı böbrekle sağlığına kavuşan Hatice Korkmaz, “Eşim ‘böbreğimi veririm’ dediğinde beni çok sevdiğini anladım. Allah eşimden razı olsun.” dedi.

Kilis’te yaşayan Hatice Korkmaz (54), 5 yıl önce halsizlik, yürüyememe ve iştahsızlık şikayeti ile doktora gittiğini, yapılan tetkikler sonucu böbreklerinin iflas ettiğinin ve hemen diyalize girmesi gerektiğinin bildirildiğini söyledi. Diyalize girmemek için 5-6 ay boyunca direndiğini, sağlık durumunun daha da kötüye gitmesi üzerine diyaliz sürecinin başladığını anlatan Korkmaz, “6 kardeşiz. 5 kardeşim böbrek rahatsızlığı yaşadı. Bundan dolayı üzgündüm. Diyaliz için Kilis’ten Gaziantep Devlet Hastanesi’ne geldik. Kateter takıldığında 3 gün üzüntüden uyuyamadım.” diye konuştu. Korkmaz, 7 çocuğu olduğunu, diyalize ilk kez girip Kilis’e döndüğünde eşi ve çocuklarının çok üzüldüğünü ifade etti.

“Su içememek, gün aşırı diyalize girmek hem üzüyor hem de yoruyordu. Evimde oturamıyordum, misafir kabul edemiyordum. Bu durumdan bıkmıştım” diyen Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde eşimle beraber organ nakli konusunda bir konferansa katıldık. Verilen bilgilerden çok etkilendik. Eşim o gün bana böbreğini vereceğini söyledi. Çapraz nakil için başvurduk. Yapılan tetkiklerde eşim Ökkeş Korkmaz’la sadece bir değerde uyumsuzluk çıkınca, bana ilaç tedavisi başlatıldı. Konferansta anlatılanlar bizi çok etkiledi. Ağabeyim Antalya’da nakil oldu. Ancak aklımda sürekli Özel Sani Konukoğlu Hastanesi vardı. Yakın olmasının yanında, buraya karşı daha önceden duyduklarımdan bir güven duygusu oluşmuştu. Özellikle Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu ile tanışınca da güvenim tam oldu ve nakli kesinlikle burada olmak istedim. Yapılan tedavi ile değerler düzeldi ve operasyona karar verildi. Eşim ’böbreğimi veririm’ dediğinde beni çok sevdiğini anlamıştım. Çünkü benimle aynı acıları yaşadı, bu acıları çekmek kolay değil. Ameliyata girerken ‘Allah’ım kolay geçir’ diye dua ettim. Böbreğin çalıştığını duyunca kimse sıkıntıda kalmasın diye herkese dua ettim. Başta Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu olmak üzere Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nin tüm çalışanlarına ilgi ve emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim.”

"HAYATTA EŞLERİN HER ŞEYİ PAYLAŞMASI LAZIM"

Eşinin yaşadığı sıkıntılardan çok etkilenen Ökkeş Korkmaz (54) ise eşlerin birbirine organ bağışında bulunması gerektiğini söyledi. Vericinin çok fazla bir acı yaşamadan hayat kurtardığını vurgulayan Ökkeş Korkmaz, şöyle devam etti: “Eşin sıkıntı yaşayınca sen rezil oluyorsun. Hayatta eşlerin her şeyi paylaşması lazım. Eşler arasındaki bağ, organ bağışında etkili oluyor. Biz acıyı paylaştık, şimdi de mutluluğu paylaşacağız inşallah. Ailede herkes birbirine böbrek vermeli. Sadece eşlerin değil, insanın komşusuna bile böbreğini vermesi lazım. Bu zorlukları, ancak yaşayan anlar.”

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım da organ nakli ile insanlara umut olmanın ve onları hayata bağlamanın güzel bir duygu olduğuna vurgu yaptı. Dr. Yıldırım, Organ Nakli Merkezi’ni kurarken bölgedeki hastalara umut olmayı amaçladıklarını anımsatarak, “Merkezimizin ne kadar kutsal bir amaca hizmet ettiğini, hastaların buradan ayrılırken ettikleri dualar ve memnun yüz ifadelerinden görebiliyoruz.” sözleri ile bu amaca ulaştıklarını kaydetti.

CİHAN

Yorumlar