"Eşim ameliyatlı halde tutuklandı" dedi yetkililerden yardım istedi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki Hasan Türköz, avukata verdiği borç taahhüdünü yerine getirmediği için ameliyat olduğundan bir gün sonra tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
"Eşim ameliyatlı halde tutuklandı" dedi yetkililerden yardım istedi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki Hasan Türköz, avukata verdiği borç taahhüdünü yerine getirmediği için ameliyat olduğundan bir gün sonra tutuklandı. Eşinin ameliyatlı olmasına rağmen tutuklanmasına tepki gösteren Meryem Türköz, "Televizyonlarda görüyoruz. Balya balya paraları kaçırıyorlar, ayakkabı kutularında. Benim kocam taahhütten içeride yatıyor" diyerek yetkilerden yardım istedi.

    Hasan Türköz yıllar önce eşine hediye aldığı makinenin borcunu ödemediği için taahhüt vermiş, verdiği taahhüdü eşinin cilt kanserine yakalanması, kızının kalbinde ki rahatsızlığı ve kendisinin belindeki rahatsızlığı nedeniyle ödeyememiş. Eşinin küçükken belinde yaşadığı rahatsızlık sonucu platin takıldığını ve çalıştığı iş yerlerinden hastalığı nedeniyle çıkmak zorunda kaldığını kaydeden Meryem Türköz, eşinin bu durumdan kurtulması için yetkilerden yardım istedi.

    Meryem Türköz "18 Şubat Salı günü ameliyat oldu. 19 Şubat' ta da tutuklandı. Ameliyattan hemen bir gün sonra. Sabahı tutuklandı. 2 tane sivil polis geldi. Alıp götürdüler. Şimdi Devlet Hastanesi'nde mahkum odasında yatıyor. Kapısında bir tane gardiyan bir tane jandarma bir tane de astsubay nöbet tutuyor. Bunu bu şekilde tutuyorlar. Benim kocam kimseye tecavüz etmedi. Cinayet işlemedi bir şey yapmadı. Taahhütten benim kocam şu anda tutuklu. Neden? Ben 2 çocuğuma ne yedirip ne içireceğimi düşünüyorum. O adam 5 defa ameliyat oldu. Herkese bakıyorum normal geziyor. Benim kocam hala daha özürlü maaşına bağlanamıyor. Kocam 3 ay cezaevinde yatacak. Ben bu adamı buraya getirsem de nasıl bakacağım? Benim elektriğim var. Kiram var. Suyum var. Ben zaman zaman şu evin kirasını veremiyorum. Ben ne yapacağımı bilmiyorum. Kaldım 2 çocukla ortada. Avukata yalvardım. Temizlik yapıp bu parayı ödeyeceğim dedim ama dinlemedi." dedi.

    Hasan-Meryem Türköz çiftinin çocukları Elifnur (7) ve İbrahim Altay (3) da babalarının eve dönmesini istedi. CİHAN

Yorumlar