Esenyurt’ta yanan işçilerin davası ertelendi

Esenyurt’ta inşaat şantiyesinde çıkan yangında hayatını kaybeden işçilerle ilgili görülen dava, 7 Mart’a ertelendi.

Google Haberlere Abone ol
Esenyurt’ta yanan işçilerin davası ertelendi

Esenyurt’ta inşaat şantiyesinde çıkan yangında hayatını kaybeden işçilerle ilgili görülen dava, 7 Mart’a ertelendi. Adliye önünde bekleyen ölen işçilerin yakınları da eylem yaptı.

Esenyurt’ta inşaat şantiyesinde çıkan yangında 11 işçi hayatını kaybetmesiyle ilgili davanın 10. duruşması, Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davacı ve davalı avukatları, mahkemede bilirkişi raporuna itiraz etti. Mahkeme, 7 Mart Cuma günü saat 10.00’a ertelendi. Yeni bilirkişi heyetinin gönderilip gönderilmeyeceği de 7 Mart’ta belirleneceği ifade edildi.

Bakırköy Adliyesi önünde bekleyen Adalet Arayan İşçi Aileleri ve İşçi Ölümlerine Son Platformu üyeleri ise eylem yaptı. Slogan atan vatandaşlar, ellerinde ölen işçilerin fotoğrafları ve ‘İşçi ölümlerine son’ yazılı pankartlar taşıdı. Ölen işçilerden Ahmet Yağal’ın eşi Selma Yağal, kucağında çocuğuyla birlikte basın açıklaması yaptı. Yağal, “Bir ay sonra tam 2 sene olacak, eşimi ve 11 işçiyi kaybedeli. Sayın Başbakanım, Cumhurbaşkanım ve Çalışma Bakanım! hala adliye kapılarına gelip geri dönüyoruz. Hala bir kişi bile yakalanmadı. Ben inanıyorum ki devlet büyüğü olarak yakalatacağınızı düşünüyordum. Ama 10. mahkeme oldu. Benim çocuğum yaşına girdi ama baba diyemedi.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar